ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ…

επεισοδιο-590266

Τη χθεσινή εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών σκίασε «επεισόδιο» με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελετή στην Ταξιαρχία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. Ο Μητροπολίτης έφτασε στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» ελάχιστα λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει το εκκλησιαστικό τελετουργικό στην εκδήλωση.

Ο Μητροπολίτης έντονα ενοχλημένος που δεν ανέμεναν την άφιξή του, δεν μπήκε καν στη στεγασμένη αίθουσα όπου γινόταν η εκδήλωση λόγω της βροχής. Εξέφρασε τετ α τετ τη δυσφορία του στον απελθόντα διοικητή Ευάγ. Παπαδόπουλο, που στο μεταξύ είχε βγει στο προαύλιο για να τον προϋπαντήσει και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Από τη στιγμή που η τελετή είχε ξεκινήσει, δεν είχε κανένα νόημα η παρουσία του Σεβασμιωτάτου», εξηγούσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λίγο αργότερα άνθρωποι της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος που ρωτήθηκαν σχετικά, επιβεβαιώνοντας ότι πράγματι ο κ. Ιγνάτιος αποχώρησε «σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όμως όχι ως προς τα πρόσωπα, αλλά ως προς τη σπουδή να ξεκινήσει το τελετουργικό, ενώ ο ίδιος βρισκόταν καθ’ οδόν προς το στρατόπεδο», όπως εξηγούσαν.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου