ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε ετοιμότητα για την παραπάνω κατηγορία

σε-ετοιμότητα-για-την-παραπάνω-κατηγο-542450

Ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγυρίζει από την περασμένη Κυριακή πρωτάθλημα και άνοδο επιστρέφοντας μετά από 3 χρονιές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά δεν παύει να ελπίζει πως μπορεί να αγωνιστεί και πιο πάνω από τη «νέα» Football League…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η επιτυχία του Ολυμπιακού που κατέκτησε την πρωτιά στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής μετριάσθηκε αφού αν και πρωταθλητής… έχει τις διαφωνίες του για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, αφού αυτό αδικεί τους ερυθρόλευκους και δεν δικαιώνει ολοκληρωτικά την προσπάθεια που έγινε φέτος για να βρεθούν στις πιο μεγάλες κατηγορίες…

Μάλιστα το ΔΣ του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου είχε τοποθετηθεί επίσημα με ανακοίνωσή του τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και εναντίωσή του για τις εξελίξεις αυτές καθώς η αναδιάρθρωση πλήττει καίρια τα συμφέροντα της ομάδας μας η οποία ένα βήμα πριν την αγωνιστική της άνοδο στη δεύτερη στην τάξη κατηγορία, θα αναγκαστεί ουσιαστικά να συμμετάσχει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ίδια που αγωνίσθηκε τώρα».

Πάντως δεν αποκλείονται κάποιες εξελίξεις στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών να «στείλουν» τον Ολυμπιακό Βόλου και στις πιο μεγάλες κατηγορίες…( αυτό μπορεί να γίνει με το παράθυρο που ανοίχτηκε για άνοδο για 2 από τους 8 πρωταθλητές με μπαράζ στη 2η την τάξη κατηγορία).

Μάλιστα και ο τεχνικός διευθυντής των πρωταθλητών Θωμάς Μακρής μιλώντας στον Sport fm 89,5 τόνισε ότι η ομάδα θα παραμείνει σε εγρήγορση, αφού ίσως προκύψουν μπαράζ για άνοδο στην Super League 2 αν αυτά προκύψουν.

Ο Ολυμπιακός Βόλου που επέστρεψε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα έχει κέρδη αλλά μια διπλή άνοδος θα τα εκτοξεύσει…

Οι ερυθρόλευκοι ήταν φέτος είναι ανάμεσα στις 106 ερασιτεχνικές ομάδες, του χρόνου θα είναι ανάμεσα σε 14 ΠΑΕ, που θα αποκτήσουν μετοχικό κεφάλαιο θα παίξει στο Κύπελλο Ελλάδας, κι ενώ φέτος από έσοδα ήταν στο μηδέν, του χρόνου θα πάρει από τη μικρή πίτα Βασιλειάδη τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ομως μια διπλή άνοδος που δεν θα έρθει απευθείας αλλά από μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών (Καβάλα, Βέροια, Κρόνος Αργυράδων Κέρκυρας και Ολυμπιακός Βόλου) θα έχει πολλαπλάσια κέρδη που έχει υποσχεθεί η Πολιτεία μέσω της ΕΡΤ…

«Ο νομοθέτης ορίζει ποιες είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες. Για τις αντιδράσεις νομίζω αφορούν τις μικρότερες κατηγορίες, όπως σε κάθε αναδιάρθρωση υπάρχουν αδικίες. Είχα πει από την αρχή ότι αν υπάρχει περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις για να μετριάζουν την αδικία, το συζητάω. Το να πάω ένα χρόνο πίσω είναι σαν να το πάω στο ποτέ. Ποτέ δε θα είναι ώριμες οι συνθήκες» είπε ο υπουργός αθλητισμού πρόσφατα σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιδρούσαν και αυτές οι αδικίες τέθηκαν και σε αλλαγή του πλάνου 14-12-14 σε 14-14-14.

Αυτό θα γίνει για να διαμορφωθούν σε 14 οι ομάδες της Super League 2 την επόμενη σεζόν που θα αποτελούν: Οι 8 ομάδες από τις θέσεις 3 έως 10 της φετινής Football League… Οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Super League… Η 1 ομάδα που θα κριθεί από το μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League και οι 2 ομάδες που θα προκύψουν από μπαράζ των 8 πρωταθλητής της Γ΄ Εθνικής.

Με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθούν και οι όποιες αντιδράσεις ενώ θα ωφεληθούν και +2 ομάδες από τις δεύτερες των ομίλων της Γ΄ Εθνικής (για να συμπληρωθεί το 14 της «νέας» Football League θα ανέβουν οι 6 από τις 8)…

Στον Ολυμπιακό θα περιμένουν να δουν τι θα ισχύσει τελικά και συνεχίζουν προπονήσεις….

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου