ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βήμα βήμα για την άνοδο»

βήμα-βήμα-για-την-άνοδο-581046

Στο καλό κλίμα, στην οργάνωση και στην καλή και σκληρή δουλειά αποδίδει την πρωτιά της ΠΑΕ Βόλος ο Ανδρέας Κόκας

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Λεζαντα Βήμα βήμα για την άνοδο πάει η ΠΑΕ Βόλος δηλώνει ο Ανδρέας Κόκας

Οκτώ παιχνίδια απομένουν για την ΠΑΕ Βόλος στον δρόμο για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και παρ΄ ότι η ομάδα του Χουάν Φεράντο οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της Football League, έχοντας μάλιστα και διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της, οι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας σκύβουν το κεφάλι και τονίζουν ότι μόνο με δουλειά και βήμα βήμα θα φτάσουν να πανηγυρίσουν την άνοδο…

Ενας από τους νεαρούς παίκτες της ΠΑΕ Βόλος ο αριστερός μπακ Ανδρέας Κόκας που στα τελευταία ματς έκανε τις πρώτες του συμμετοχές στην κατηγορία σε δηλώσεις του στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» έδειξε προσγειωμένος τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν βάση τη σκληρή δουλειά των παικτών και την οργάνωση της ομάδας…

Αρχικά ο Α. Κόκκας μίλησε για το ματς που ακολουθεί το Σάββατο στην Κρήτη με τον Πλατανιά: «Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είναι αήττητη στο γήπεδό της. Εμείς και ως πρωτοπόροι έχουμε στόχο τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και το ίδιο θα επιδιώξουμε και στην Κρήτη. Κάθε ματς, κάθε νίκη, είναι ένα βήμα για προς τον στόχο μας. Ετσι θα πάμε ώς το τέλος βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά και βήμα βήμα θέλουμε να αλλάξουμε κατηγορία… Πάντα με δουλειά, πάντα με συνεχή προσπάθεια, πάντα προσηλωμένοι στο ένα παιχνίδι, για να πανηγυρίσουμε την όλη προσπάθεια στο τέλος».

Ο Ανδρέας Κόκας αν και γεννήθηκε στη Ρόδο, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ακαδημία στην Πάτρα, για να βρεθεί στη συνέχεια στην Κ-17 του ΠΑΣ Γιάννινα και μετά και στον Ολυμπιακό Β. για 2 χρονιές, ενώ πριν επιστρέψει στον Βόλο «ανεβαίνοντας» κατηγορία στο πρώτο μισό της φετινής περιόδου αγωνίστηκε στον Ναυπακτιακό που κάνει πρωταθλητισμό στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Τέλος Ιανουαρίου του 2019 ο γεννημένος τον Απρίλιο του 1997 Α. Κόκας έκανε το δικό του βήμα παραπάνω υπογράφοντας στην ΠΑΕ Βόλος και ώς σήμερα έχει συμμετοχή σε τρία παιχνίδια Football League… «Το άριστο κλίμα που βρήκα στην ΠΑΕ Βόλος με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ άμεσα. Θα έλεγα πως βρίσκομαι σε μια τέλεια ομάδα που δεν μας λείπει τίποτα. Η διοίκηση μέσω του κ. Πέτρου είναι πάντα δίπλα μας, κάθε τι λύνεται πριν γίνει πρόβλημα. Νομίζω άλλωστε πως το αποτέλεσμα της σωστής λειτουργίας, της οργάνωσης και του οικογενειακού κλίματος «βγαίνει» και στο γήπεδο …και φαίνεται και στον βαθμολογικό πίνακα»… «Βέβαια η πρωτιά οφείλεται και στη δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις και στο προπονητικό τιμ»…

Ενώ απομένουν 8 παιχνίδια και η ομάδα είναι στο +8 πόσο σίγουροι είναι οι παίκτες για την άνοδο; « Οπως είπα πάμε βήμα βήμα και βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αλλωστε κάθε ματς είναι ξεχωριστό και με τον δικό του βαθμό δυσκολίας. Εμείς κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια, δεν επαναπαυόμαστε, δεν σταματάμε καμιά προσπάθεια. Εχουμε ένα προβάδισμα και αφού είμαστε ομάδα με νοοτροπία νικητή στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε ματς. Με δικές μας νίκες αυξάνεται η διαφορά, δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες που ακολουθούν … Αν εμείς κερδίζουμε, οι αντίπαλοι θα «κυνηγούν» τη δεύτερη θέση»!

Πάντως η άνοδος για την ομάδα είναι κοντά. Είναι εκπλήρωση ενός ονείρου για τον Κόκα; « Σίγουρα ένα όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα αλλά τα όνειρα δεν σταματούν εδώ… Επειδή πέρσι είχα ένα τραυματισμό, το ότι φέτος μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω σε μεγαλύτερη κατηγορία είναι ένα βήμα για μένα κι έχω κι εγώ να κανό τα δικά μου βήματα. Όλα είναι αποτέλεσμα υπομονής και σκληρής δουλειάς. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν ειδικά όταν σου τα προσφέρουν όλα… Αρχικά λοιπόν θέλω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες αυτών που με πίστεψαν και μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστώ στη Football League και να έχω υγεία έτσι ώστε με σκληρή δουλειά να έρθουν και καλύτερα…» .

Οι σκέψεις του Ανδρέα Κόκα συμβαδίζουν με το γενικότερο πιστεύω όλης της ομάδας του Βόλος ΝΠΣ που μεθαύριο Σάββατο θέλει να κάνει την 16η φετινή νίκη την ώρα που η ομάδα παραμένει πρωτοπόρος με 8 βαθμούς διαφορά πλέον από τον δεύτερο Απόλλωνα Λάρισας, ενώ 9 βαθμούς πίσω είναι η Παναχαϊκή και η Καλαμαριά και 12 ο επόμενος αντίπαλος Πλατανιάς.

Και στο ματς του Σαββάτου θα υπάρχουν απουσίες για τον προπονητή Χουάν Φεράντο καθώς θα λείψουν οι Στέργιος Δημόπουλος και Δημήτρης Ουνγιαλίδης, αλλά η ΠΑΕ Βόλος έδειξε πως έχει τις λύσεις στις πολλές απουσίες και ατυχίες!

Ενώ εκτός παραμένουν και οι από καιρό τραυματίες Θωμάς Βασιλείου, Αλμπερτ Ρούσσος και Φώτης Καραγκιολίδης σε σχέση με το προηγούμενο ματς επιστρέφει και θα αγωνιστεί στην Κρήτη ο Αργεντινός μέσος Σεμπαστιάν Καμπαγέρο που έχει συμμετοχή σε 20 ματς και δηλώθηκε να λείψει και στο επόμενο ματς έδρας (Τετάρτη (27/3) 14:00) με Ηρόδοτο. Ο Καμπαγερο έχοντας συμπληρώσει 7 κάρτες έλειψε και με τη Σπάρτη, ενώ για το ματς με τον Ηρόδοτο έχει δηλωθεί να λείψει και ο Αντώνης Ντεντάκης (19 συμμετοχές) έχοντας συμπληρώσει το όριο των καρτών.

Δύο τα τηλεοπτικά

Δύο ματς του Βόλος ΝΠΣ θα καλυφθούν τηλεοπτικά μέσα στον Μάρτιο. Κάμερες θα υπάρχουν στο επόμενο ματς της 23ης αγωνιστικής: Σάββατο (23/3)15:00 (ΕΡΤ3) Πλατανιάς – Βόλος ενώ τηλεοπτικό θα είναι και το ματς στην Κέρκυρα.

Στην 24η μεσοβδόμαδα αγωνιστική, κάμερες θα υπάρχουν στα ματς Ηρακλής – Δόξα Δράμας και Απόλλων Λάρισας – Απόλλων Πόντου , για την 25η στα Ηρόδοτος – Πλατανιάς και Κέρκυρα – Βόλος (31/3) και στα Πλατανιάς – Κέρκυρα και Ηρακλής – ΑΟΧ-Κισσαμικός για την 26η.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου