ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγαλώνει τις διαφορές… και συνεχίζει

μεγαλώνει-τις-διαφορές-και-συνεχίζε-622737

Mε τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε και στον β΄ γύρο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής η πρωτοπόρος ΠΑΕ Βόλος πετυχαίνοντας την 13η φετινή νίκη κερδίζοντας στην Αρτα 0-1 την ΑΕ Καραϊσκάκης και όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά από τους δευτεροτρίτους αλλά και την αύξησε. Ο Βόλος ΝΠΣ ΠΑΕ ξεκινώντας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Football League παράμεινε στο πλάνο «κερδίζουμε τα δικά μας παιχνίδια και δεν κοιτάμε τι κάνουν …άλλες ομάδες», αλλά και πάλι ένα ακόμη στραβοπάτημα με 2η συνεχόμενη ήττα της Κέρκυρας… ανέβασε πιο ψηλά την ομάδα του Χουάν Φεράντο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η ΠΑΕ Βόλος που είναι 1η με 41 βαθμούς είναι πλέον στο +11 από τον από 2ο τώρα Απόλλωνα Λάρισας (30), που κερδίζοντας στην Κέρκυρα την άφησε 3η (29 β.) με την βολιώτικη ομάδα να είναι στο +16 από Παναχαϊκή και Πλατανιά που έχουν 25 β. , ενώ πιο πίσω είναι Καλαμαριά (24), Εργοτέλης (23) και στους 22 βαθμούς είναι ο Ηρακλής και η Δόξα Δράμας που την ερχόμενη Κυριακή είναι αντίπαλος στη Νεάπολη.

Ο Βόλος ΝΠΣ ΠΑΕ στο ματς στην Αρτα έκανε τη δουλειά του και πήρε τη νίκη αν και ο προπονητής του δεν έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του.

Ο Χουάν Φεράντο έκανε μνεία για το κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι, που όμως δεν στοίχισε στην ομάδα του. «Δεν είμαι ικανοποιημένος στο 100%, γιατί δεν βγάλαμε στα πρώτα 20 λεπτά αυτό που θέλαμε. Είναι πολύ δύσκολα όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Όλοι χρειάζονται πόντους και θέλουν τα παιχνίδια. Μετά τα 20 λεπτά η ομάδα ηρέμησε, προσπάθησε να πάρει τη δεύτερη μπάλα, να βρει τα πατήματά της στο γήπεδο. Είχαμε δύο, τρεις καλές ευκαιρίες. Ο Καραϊσκάκης ήταν καλός, πάλεψε. Ήταν πολύ ανταγωνιστικός, γιατί θέλει να εδραιωθεί στην κατηγορία. Καλή συνέχεια στα επόμενα παιχνίδια του», δήλωσε ο Φεράντο μετά τον αγώνα στην Άρτα, ενώ από σήμερα κάνει τα πλάνα του για το επόμενο ματς με τη Δόξα στον Βόλο χωρίς να υπολογίζει τον Αλέξανδρο Γκαλίτσιο που συμπλήρωσε κάρτες.

Ο Χουάν Φεράντο θα έχει για ένα ακόμη ματς την απουσία του Ισπανού Κάρλες Κότο που επανέρχεται σιγά – σιγά αλλά δεν θα ρισκάρει αν δεν είναι 100% έτοιμος και δεν υπολογίζονται και οι τραυματίες Ρούσσος και Καραγκιολίδης με τον Νίκο Μπουργάνη να αντικαθιστά τον τελευταίο με επιτυχία κάτω από τα δοκάρια.

Κέρδισε Εργοτέλη και … προσπέρασε ο Απόλλων

Στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα «σκαρφάλωσε» ο Απόλλων Πόντου! Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη επικράτησε χθες άνετα με 3-0 του Εργοτέλη και τον προσπέρασε στην βαθμολογία, μειώνοντας τη διαφορά από την δεύτερη θέση στους έξι βαθμούς.

Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση μισής ώρας με εκτέλεση πέναλτι του Ολαϊτάν, παράβαση την οποία είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Μαζουλούξη. Και λίγο πριν φτάσουμε στη μία ώρα παιχνιδιού, ο Κυβελίδης με κοντινό πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά για τον Εργοτέλη, ο Κοιλιάρας αποβλήθηκε στο 73ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με το… μαρτύριο για τους Κρητικούς να ολοκληρώνεται στο 83’ όταν ο Σουντουρά με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0).

Ολη η 16η αγωνιστική:

Δόξα Δράμας-Τρίκαλα 1-2

Κέρκυρα-Απόλλων Λάρισας 1-2

ΑΟΧ Κισσαμικός-Σπάρτη 4-1

Καραϊσκάκης-ΝΠΣ Βόλος 0-1

Αήττητος Σπάτων-Πλατανιάς 0-0

Αιγινιακός-Παναχαϊκή 0-0

Ηρόδοτος-Ηρακλής 1-1

Απόλλων Πόντου-Εργοτέλης 3-0

Η 17η αγωνιστική

Με τη διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής συνεχίζεται η δράση στη Β’ Εθνική το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου και η διοργανώτρια γνωστοποίησε χθες το αναλυτικό πρόγραμμα.

Το κυρίως… πιάτο θα σερβιριστεί Κυριακή, ενώ ένα ματς, αυτό ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΑΟΧ-Κισσαμικό, θα γίνει Σάββατο.

Η αναμέτρηση στο Παγκρήτιο θα καλυφθεί και τηλεοπτικά, όπως και αυτή ανάμεσα στον Ηρακλή και την Κέρκυρα.

Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 15.00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο (16/2)

Εργοτέλης – ΑΟΧ-Κισσαμικός (ΕΡΤ3)

Κυριακή (17/2)

Σπάρτη – Παναχαϊκή

Απόλλων Λάρισας – Αιγινιακός

Τρίκαλα – Απόλλων Πόντου

Ηρακλής – Κέρκυρα (ΕΡΤ3)

Βόλος ΝΠΣ – Δόξα Δράμας

Αήττητος Σπάτων – Ηρόδοτος

Πλατανιάς – Α.Ε. Καραϊσκάκης

Δύο τηλεοπτικά κι ένα Τετάρτη

Στη συνέχεια ο Βόλος ΝΠΣ ΠΑΕ έχει να παίξει Καλαμαριά και Κρήτη με Εργοτέλη ενώ ενδιάμεσα θα υποδεχτεί τα Χανιά με δυο ματς να είναι τηλεοπτικά

Για τα ματς που θα καλυφθούν τηλεοπτικά στο πλαίσιο της 18ης, 19ης και 20ής αγωνιστικής ενημέρωσε χθες η Ένωση Β’ Εθνικής, διαμορφώνοντας ουσιαστικά και το πρόγραμμα.

Όπως γνωστοποιήθηκε, λοιπόν, για τη 18η «στροφή» θα καλυφθούν τα Παναχαϊκή – Απόλλων Λάρισας και Απόλλων Πόντου – Βόλος ΝΠΣ, για τη 19η τα Πλατανιάς – Απόλλων Πόντου και Ηρακλής – Παναχαϊκή και για την 20ή που είναι μεσοβδόμαδη τα Εργοτέλης – Βόλος ΝΠΣ και ΑΟΧ-Κισσαμικός – Πλατανιάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18η αγωνιστική

Σάββατο (23/2)

Παναχαϊκή – Απόλλων Λάρισας (ΕΡΤ3)

Εργοτέλης – Σπάρτη

Κυριακή (24/2)

Απόλλων Πόντου – Βόλος ΝΠΣ (ΕΡΤ3)

ΑΟΧ-Κισσαμικός – Τρίκαλα

Αιγινιακός – Ηρακλής

Κέρκυρα – Αήττητος Σπάτων

Δόξα Δράμας – Πλατανιάς

Α.Ε. Καραϊσκάκης – Ηρόδοτος

19η αγωνιστική

Σάββατο (2/3)

Πλατανιάς – Απόλλων Πόντου (ΕΡΤ3)

Τρίκαλα – Εργοτέλης

Βόλος ΝΠΣ – ΑΟΧ-Κισσαμικός

Ηρόδοτος – Δόξα Δράμας

Κυριακή (3/3)

Ηρακλής – Παναχαϊκή (3/3)

Σπάρτη – Απόλλων Λάρισας

Αήττητος Σπάτων – Αιγινιακός

Α.Ε. Καραϊσκάκης – Κέρκυρα

20ή αγωνιστική

Τετάρτη (6/3)

Εργοτέλης – Βόλος ΝΠΣ (ΕΡΤ3)

Τρίκαλα – Σπάρτη

Απόλλων Λάρισας – Ηρακλής

Παναχαϊκή – Αήττητος Σπάτων

Αιγινιακός – Α.Ε. Καραϊσκάκης

Απόλλων Πόντου – Ηρόδοτος

Δόξα Δράμας – Κέρκυρα

Πέμπτη (7/3)

ΑΟΧ-Κισσαμικός – Πλατανιάς

«Διπλό» οι Νέοι

Σημαντικό τρίποντο εκτός έδρας πήραν και οι Νέοι της ΠΑΕ Βόλος για το πρωτάθλημα Νέων της Β’ Εθνικής. Η ΠΑΕ Βόλος Κ-19 με προπονητή τον Δημήτρη Κόφφα πήρε το διπλό με σκορ 0-1 κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου στη Θεσσαλονίκη για την 8η αγωνιστική. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Βλάσης Ανδρικόπουλος ενώ η βολιώτικη ομάδα όταν ανώτερη και είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Ο Αναστόπουλος στην Κέρκυρα

Μετά από 14 και πλέον χρόνια ο Νίκος Αναστόπουλος θα καθίσει και πάλι στον πάγκο της Κέρκυρας. Ο 61 ετών προπονητής την είχε οδηγήσει σε άνοδο στην Α’ Εθνική το 2004. Στο μεταξύ ο Σλοβένος Μίλος Κόστιτς είναι ο αντικαταστάτης του Θωμά Γράφα στον πάγκο του ΑΟ Τρίκαλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου