ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάββατο και στην Κρήτη η ΠΑΕ Βόλος

σάββατο-και-στην-κρήτη-η-παε-βόλος-829664

Ενώ μία μέρα πριν θα εκδικαστεί η ένσταση που αναμένεται να «κερδίσει» τους βαθμούς που έχασε στη Δράμα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σάββατο θα αγωνιστεί και στην 4η αγωνιστική της Β’ Εθνικής η ΠΑΕ Βόλος που μετά την 2η νίκη στη Νεάπολη (2-0 την Καλαμαριά) θα αγωνιστεί στις 17/11 στην Κρήτη με τον ΑΟΧ-Κισσαμικό, ενώ μια μέρα πριν η ομάδα αναμένεται να βρεθεί «κερδισμένη» και από το εκτός έδρας ματς της 2ης αγωνιστικής στη Δράμα καθώς την Παρασκευή θα εκδικαστεί η ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τη Δόξα και οι Βολιώτες είναι σίγουρο πως θα πάρουν τον αγώνα 0-3 στα χαρτιά.

Το πρόγραμμα της Β΄ Εθνικής στην 4η αγωνιστική: Σάββατο (17/11): Εργοτέλης – ΑΟΤ (15.00, ΕΡΤ3), ΑΟΧ-Κισσαμικός – Βόλος, Δόξα Δράμας – Ηρόδοτος.

Κυριακή (18/11): Απόλλων Λάρισας – Σπάρτη, Παναχαϊκή – Ηρακλής (15.00, ΕΡΤ3), Αιγινιακός – Αήττητος Σπάτων, Απόλλων Kαλαμαριάς (Πόντου) – Πλατανιάς και Κέρκυρα – A.E. Καραϊσκάκης.

Οσον αφορά στην ένσταση οι άνθρωποι της ΠΑΕ Βόλος εκφράζουν σιγουριά στο να κερδηθεί και έτσι σύμφωνα με τους κανονισμούς η απόφαση θα μειώσει στους 3 βαθμούς τη συγκομιδή της Δόξας Δράμας και θα εκτοξεύσει στους 9 της ΠΑΕ Βόλος αφού στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μη εφαρμογής του κανονισμού και γι’ αυτό η τιμωρία των «μαυραετών» από τη στιγμή που η ένσταση του Βόλου έγινε εμπρόθεσμα είναι δεδομένη.

Η ένσταση έγινε κατά του κύρους του αγώνα με τη Δόξα Δράμας για τον λόγο ότι ο γιατρός που έχει δηλωθεί στο φύλλο αγώνα έχει επίσης δηλωθεί και ως γιατρός των γηπεδούχων!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ «σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων [40] υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων).

Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής.

Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο».

Στην ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ περιμένοντας το απρόσμενο +3 έχουν πλέον το μυαλό στην Κρήτη κι ενώ ο Βασίλης Μάντζης στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Football League με 4 γκολ, μετά την ολοκλήρωση και της 3ης αγωνιστικής. Ακολουθεί με 2 γκολ ο Ηλιόπουλος που είναι μαζί με τους Λουκάο και Χατζή (Απόλλων Λάρισας) και Τσέλιο (Εργοτέλης), ενώ 1 γκολ για την ομάδα του Χουάν Φεράντο έχουν πετύχει οι Λούκας Γκαρσία, Πίτου Γκαρσία, και Φράγκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου