ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς κόσμο, αλλά με «αέρα» κορυφής

χωρίς-κόσμο-αλλά-με-αέρα-κορυφής-838856

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που ενδέχεται και να αλλάξουν ο Ολυμπιακός Βόλου θα «πάει» χωρίς τον κόσμο του στο κυριακάτικο βολιώτικο ντέρμπι φιλοξενούμενος από τη Νίκη που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κρίνει και την κορυφή του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής…

Ο Ολυμπιακός βέβαια για το κυριακάτικο ντέρμπι έχει τον αέρα της κορυφής αφού είναι στην 1η θέση μόνος έχοντας 5 νίκες σε 5 ματς, σε αντίθεση με τη Νίκη που είναι μεν αήττητη αλλά έχει και μια ισοπαλία…

Τα κίνητρα για τη νίκη είναι πολλά κι ένα από αυτά η ισοφάριση του ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος σε πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό που έχει πετύχει και το 6 στα 6, ενώ φέτος θέλει να μεγαλώσει αυτό το σερί, έχοντας αποκλειστικό στόχο την πρωτιά και την άνοδο…

Το χωρίς τον κόσμο του για το κυριακάτικο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής προκύπτει από τη χθεσινή πρώτη σύσκεψη μεταξύ των δυο ομάδων και της Αστυνομίας η οποία παρά τα θετικά δείγματα των φιλάθλων των δυο ομάδων τα τελευταία χρόνια έδειξε αρνητική στο να συνυπάρξουν ερυθρόλευκοι και κυανόλευκοι σε ένα βολιώτικο ντέρμπι …γιορτή που ταυτόχρονα θα είναι και οικονομική ανάσα στη γηπεδούχο ομάδα τώρα αλλά και στο β΄ γύρο αντίστροφα…

Στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και στην οποία έλαβαν μέρος οι κ.κ. Ιμεράι και Βενέτης από την πλευρά της Νίκης Βόλου που είναι γηπεδούχος την Κυριακή και οι κ.κ. Κικίλιας και Μακρής από τον Ολυμπιακό Βόλου, οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων υποστήριξαν την ανάγκη παρουσίας των φιλάθλων και των δύο συλλόγων στον αγώνα με ατράνταχτο επιχείρημα τις τελευταίες δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, που δεν συνέβη το παραμικρό στις κερκίδες.

Όμως η απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας ήταν να μη δοθεί η δυνατότητα στους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από το βόρειο πέταλο του Πανθεσσαλικού, κερκίδα που είχε πρόθεση η γηπεδούχος Νίκη Βόλου να ανοίξει για την εξυπηρέτησή τους.

Η τελική απόφαση αναμένεται αύριο όπως υπάρχουν και άλλα θέματα σε εκκρεμότητα αφού η Νίκη Βόλου έχει αποστείλει αίτημα στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος για αλλαγή ώρας του κυριακάτικου αγώνα και από την προγραμματισμένη ώρα που είναι στις 3:00μ.μ. να αλλάξει και να γίνει 6:30μ.μ. λόγω ότι τη συγκεκριμένη Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως και τις 6:00μ.μ. Η απάντηση της ΕΠΟ αναμένεται σήμερα μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, ενώ ανεπίσημα υπήρξε και σκέψη για αλλαγή έδρας και για ένα ακόμη ματς της Νίκης στο ιστορικό «Π. Μαγουλάς»!

Ενώ ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται διά παν ενδεχόμενο στο μυαλό όλων είναι η 6η συνεχόμενη νίκη που θα τον φέρει να οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής από την κορυφή με +5 από την αντίπαλό του.

Πάντως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν με νίκη στο Πανθεσσαλικό και ως φιλοξενούμενοι αφού ως γηπεδούχοι τα δυο ματς τα έδωσαν στον Αλμυρό (έχοντας κερδίσει 5-1 τον Πιερικό και τη Στυλίδα 4-0 ),και τελευταίο ματς στη δηλωμένη έδρα ήταν με τα Μετέωρα (2-0).

Αγωνιστικά ο Περικλής Αμανατίδης θα δουλέψει με τους έτοιμους παίκτες έχοντας μάλιστα δηλώσει πως «την Κυριακή μες στο γήπεδο θα είναι κατά τη γνώμη μου, οι 11 καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου για να φτάσουν στον στόχο τους».

Σίγουρα πάντως ο Ολυμπιακός θα πάει στο ντέρμπι χωρίς τον Βασίλη Σαχινίδη, ενώ ο προβληματισμός για τον Αντώνη Καμπλιώνη που είναι έτοιμος είναι το ότι δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Όσον αφορά στον Σάκη Σάββα, ο οποίος είχε κι αυτός ένα μικροτραυματισμό θεωρείται ότι προληπτικά δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς με την Στυλίδα, ενώ και ο Αντώνης Ζγκούρη που αποχώρησε στο 45’από το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου όλα δείχνουν πως θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ντέρμπι…

Από την πλευρά του ο Περικλής Αμανατίδης δείχνοντας ότι ποντάρει και στις λύσεις που έρχονται από τον πάγκο μετά το ματς με τη Στυλίδα δήλωσε πως «αφού πετύχαμε τα γκολ, μετά από μια καλή και ουσιώδη εμφάνιση, ευστοχώντας στις αρχικές φάσεις που δημιουργήσαμε, δώσαμε τη δυνατότητα και σε άλλους παίκτες να αγωνιστούν και να βρουν ρυθμό. Κι αυτό ήταν κέρδος για μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο, στα παιδιά που μετέχουν στην αποστολή, στα παιδιά που είναι στο ρόστερ της ομάδας αφού κρατούν ένα υψηλό επίπεδο μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις και έτσι συντηρούν αυτό το οικοδόμημα που εσείς βλέπετε την Κυριακή σε δύο 45λεπτα».

Ευχαριστήριο

Η Εκτελεστική Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 με ανακοίνωσή της «θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον φαρμακοποιό και πολιτευτή της Ένωσης Κεντρώων κ. Ανδρέου Θοδωρή για την έμπρακτη στήριξή του προς τον Σύλλογό μας. Ο κ. Ανδρέου προσφέρει όλα τα απαραίτητα φαρμακευτικά είδη από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου» .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου