ΑΛΜΥΡΟΣ

Στήνονται τα πρώτα e– shop στον Αλμυρό

στήνονται-τα-πρώτα-e-shop-στον-αλμυρό-849447

Τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα almyrosmail.gr

Ετοιμα θα είναι στα τέλη Οκτωβρίου τα πρώτα e-shop της ψηφιακής πλατφόρμας της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού με την ονομασία almyros-mail. gr.

O πρόεδρος της Ενωσης, Παναγιώτης Μπούντης, ενημέρωσε ότι στην κοινή αγορά θα υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας σε όλες τις επιχειρήσεις που το επιθυμούν και παράλληλα προβολής των προϊόντων τους.

«Ολων των τύπων επιχειρήσεις, είτε εμπορικές και παροχής υπηρεσιών είτε οικοτεχνίες και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα θα μπορούν να έχουν παρουσία.

Εχουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τυροκομεία, οινοποιία. Αυτόν τον όγκο του πρωτογενούς τομέα θέλουμε να τον κάνουμε μεγαλύτερο, γιατί αναδεικνύει τον τόπο», σημειώνει.

Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα έχει κατασκευαστεί και στήνονται τα ψηφιακά μαγαζιά. Με τη φιλοξενία των πρώτων e-shop θα λειτουργήσει και η πλατφόρμα.

Τον Οκτώβριο μένει να λυθούν και τα θέματα για τις πληρωμές με courier ή Paypal ή visa.

Συνολικά 25 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λειτουργήσουν e-shop μέσω της Ενωσης, η οποία φιλοδοξεί να προβάλει πάνω από 50.

Επισημαίνεται ότι η οικονομική συμμετοχή είναι η στοιχειώδης. Για της επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν e-shop η ετήσια συνδρομή είναι 200 ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες που θα θελήσουν να προβάλλουν τα προϊόντα τους 100 ευρώ.

«Αυτό το τίμημα είναι μόνο για υποστηρικτική βάση. Το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από την Ενωση, δηλαδή με δικούς μας πόρους. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα», επισήμανε ο κ. Μπούντης.

Η Ενωση γνωρίζει ότι οι καταναλωτικές συνήθεις έχουν αλλάξει. «Το εμπόριο και το επιχειρείν μπαίνει σε μία νέα εποχή.

Δημιουργούμε έναν χώρο που θα λειτουργήσει όχι μόνο σαν εμπορικός αλλά και σαν σχολείο. Τα μέλη μας θα καταρτισθούν, θα δουν πως λειτουργεί ένα ψηφιακό κατάστημα, πως μπορεί να στηθεί, να εξελιχθεί.

Αρα δημιουργούμε ένα φυτώριο, το οποίο προπαρασκευαστικά θα βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις για την επόμενη μέρα», σημειώνει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι στην προ κορονοϊού εποχή το 15-18% των Ελλήνων προέβαιναν σε αγορές μέσω internet, ενώ στην μετά κορονοϊό εποχή το 50%.

Η Ενωση ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν θα οργανώσει αντίστοιχα και το εγχείρημα. Δεν θα υπάρχει περιορισμός.

«Θα δεχόμαστε συνέχεια επιχειρήσεις χωρίς περιορισμό», επισημαίνει ακόμη.

Επισημαίνει ότι η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας είναι από τους πρώτους πανελλαδικά μαζί με του Ξυλοκάστρου που προχωρεί σε αυτό το εγχείρημα.

«Γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ όμορφο, μία μεγάλη συνέργεια, η οποία καταλαμβάνει όλη την αγορά. Βλέπω ότι είναι όλοι ικανοποιημένοι. Στην αρχή μπαίνουν με στωικότητα, αλλά στη συνέχεια ενθουσιάζονται με το στήσιμο και την οργάνωση», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου