ΑΛΜΥΡΟΣ

Τακτικό μέλος του δικτύου ΔΕΠΑΝ ο δήμος Αλμυρού

τακτικό-μέλος-του-δικτύου-δεπαν-ο-δήμο-753008

Η συνεργασία λόγω της υποστελέχωσης κρίνεται αναγκαία

Εγκρίθηκε η μετατροπή του δήμου Αλμυρού από συνδεδεμένο μέλος με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) σε τακτικό μέλος και ψηφίστηκε η συμμετοχή με το ποσό των 4.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού αποφάσισε ότι λόγω της υποστελέχωσης του δήμου και του πολύ μικρού αριθμού υπαλλήλων σε ζωτικά κομμάτια της υπηρεσίας, όπως Τμήμα Προγραμματισμού και Τεχνική Υπηρεσία, τέτοιου είδους συνεργασίες αποτελούν επιβεβλημένη ανάγκη.

Ο δήμος Αλμυρού ήταν συνδεδεμένο μέλος με το Δίκτυο Πόλεων. Εντούτοις οι παροχές προς τα συνδεδεμένα μέλη εν συγκρίσει με τα τακτικά είναι πολύ λιγότερες και αφορούν περισσότερο στην ανάδειξη και διάχυση της πληροφορίας και όχι στην ουσιαστική συνδρομή σε ζητήματα Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων.

Το Δίκτυο υποστηρίζει τις υπηρεσίες στην εκπόνηση εξειδικευμένων τεχνοοικονομικών εκθέσεων, μελετών και ερευνών με στόχο τη βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών λειτουργίας αλλά και προσθήκη υπεραξίας στις επιχειρησιακές πρακτικές του φορέα.

Επιπλέον, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχιζόμενη επιμόρφωση και κατάρτιση του προσωπικού και εκπαιδεύει τα στελέχη των φορέων, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, ημερίδες, παραγωγή χρηστικών οδηγών και με την χρήση ενός σύγχρονου συστήματος τηλεκπαίδευσης (e-learning), επικεντρώνοντας στις τεχνικές γνώσεις και τη διάχυση τεχνογνωσίας.

αναπτύσσει ψηφιακές εφαρμογές, σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν τόσο τις εσωτερικές ανάγκες των Φορέων, όσο και τις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής και επικοινωνιών.

Επιλέγει να συμμετέχει ενεργά σε μια εξελισσόμενη πραγματικότητα και σε αυτό που ονομάζουμε εν γένει cloud, θέτοντας σε δεύτερο πλάνο το κομμάτι του hardware και αναδεικνύοντας την αξία του λογισμικού και των υπηρεσιών, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στην προσφορά λύσεων λογισμικού ως υπηρεσία (Software as a Service – SaaS).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου