ΑΛΜΥΡΟΣ

Φόβος στην αγορά του Αλμυρού για τον Σεπτέμβρη

φόβος-στην-αγορά-του-αλμυρού-για-τον-σε-753012

Ο εμπορικός κόσμος ζητάει μέτρα διαφορετικά προειδοποιεί με λουκέτα

Με υποτονικό ρυθμό συνεχίζονται οι εκπτώσεις στην εμπορική αγορά του Αλμυρού. Εντούτοις ενόψει του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να υπάρξει κάποια κινητικότητα. Σε συνδυασμό και με τον εγχώριο τουρισμό ο Αύγουστος εκτιμάται ότι θα κλείσει ικανοποιητικά.

Ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί κατά κύριο λόγο για τον Σεπτέμβρη, φοβούμενος περαιτέρω ένταση των μέτρων κατά της πανδημίας και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που θα αρχίσουν να τρέχουν όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που έχουν ανασταλεί. Οι έμποροι ζητούν χορήγηση δανείων από τις τράπεζες και επιδότηση ενοικίου μέχρι το τέλος του χρόνου διαφορετικά προειδοποιούν με πλήθος λουκέτων.

Μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στην αγορά ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, λέει ότι οι εκπτώσεις κυμαίνονται πλέον στο 40-60% και αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια προϊόντων.

«Μέχρι τώρα κινήθηκαν ικανοποιητικά μόνο οι δύο πρώτες εβδομάδες του Ιούλη. Υστερα η εικόνα άλλαξε και επικράτησαν υποτονικοί ρυθμοί.

Τα μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις αποθαρρύνουν από την επίσκεψη τον καταναλωτή, ο οποίος δυσκολεύεται με τις μάσκες, αλλά τις υπομένει.

Ο τρέχων μήνας έστω και με αυτούς τους ρυθμούς και με τον εγχώριο τουρισμό θα βοηθήσει. Εκείνο που φοβόμαστε είναι τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο που τα μέτρα θα ενταθούν και ο χειμώνας θα είναι αρκετά δύσκολος», τονίζει.

Ο εμπορικός κόσμος ζητάει μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για να αντέξει στην υγειονομική κρίση και να μπορέσει να σταθεί. «Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν πολλά λουκέτα. Οι Τράπεζες δεν χορηγούν χρηματοδοτήσεις. Ζητούμε τα κριτήρια για δάνεια να γίνουν πιο ευέλικτα για να έχουν τη δυνατότητα να δανειοδοτηθούν και μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Δεν μιλάμε για χρήματα που χαρίζονται αλλά για δανεικά», τονίζει.

Επιπλέον, διεκδικούν το μειωμένο ενοίκιο να συνεχισθεί μέχρι τέλος του χρόνου για να μειωθούν τα έξοδά τους και να ανταποκριθούν. Ηδη προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται ενέργειες.

Ο κ. Μπούντης ενημερώνει ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων συμφώνησε με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας να περάσει μείωση του ενοικίου μέχρι τέλος του έτους στο ποσοστό του 30%. Απομένει το «οκ» από το υπουργείο Οικονομικών», συμπλήρωσε. Αυτά τα δύο μέτρα είναι πολύ σημαντικά για τον εμπορικό κόσμο και είναι αναγκαίο να ληφθούν το συντομότερο δυνατό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου