ΑΛΜΥΡΟΣ

Εσερίδης: «Το είδαμε κι αυτό στον δήμο Αλμυρού»

εσερίδης-το-είδαμε-κι-αυτό-στον-δήμο-α-754208

Ερωτήματα θέτει ο πρώην δήμαρχος για την αναβάθμιση υπαλλήλου που είχε τιμωρηθεί

Ερωτήματα προκαλεί σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη η προαγωγή στον α’ βαθμό υπαλλήλου, η οποία -όπως καταγγέλλει- καταχράστηκε χρήματα του δήμου Αλμυρού κατά την περίοδο 2011-2014 και καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Όπως σημειώνει με ανακοίνωσή του, η εν λόγω υπάλληλος δικάστηκε στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο με ποινή φυλάκισης ενός έτους και τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Εφετείο με την επιβολή της ποινής του υποβιβασμού στον κατώτερο βαθμό, ήτοι στον βαθμό Ε΄ για έξι παραπτώματα.

Τα παραπτώματα αυτά -όπως αναφέρει- ήταν η παράβαση καθήκοντος, η απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων της, η αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη για υπάλληλο συμπεριφορά και η σοβαρή απείθεια. Ακόμη, η άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής που γίνεται δημοσίως γραπτώς ή προφορικής και η άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεση της υπηρεσίας.

Ο κ. Εσερίδης διερωτάται αν η Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του δήμου Αλμυρού λειτούργησε από μόνη της, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας που της δίνει ο νόμος ή μήπως πιεζόμενη από πολιτικές διαχωρισμού σε «ημετέρους» και μη, σε «εκλεκτούς» και μη, αναγκάσθηκε και οδηγήθηκε στην πράξη αυτή.

«Μήπως υπήρξε ιδιαίτερη «φροντίδα» για να αποκτήσει όλα τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται ώστε η συγκεκριμένη υπάλληλος να κριθεί και να τοποθετηθεί Προϊσταμένη, σε βάρος άλλων υπάλληλων;», ερωτά ακόμη.

Ο πρώην δήμαρχος σημειώνει ότι «αυτό που συνέβη ξεπερνά κάθε όριο και προκαλεί οργή στο κοινό αίσθημα. Είναι μια άδικη πράξη, που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας καθώς και με το αίσθημα δικαιοσύνης των υπολοίπων υπαλλήλων του Δήμου».

Καλεί τέλος τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει ισότιμα όλους τους υπαλλήλους, να ελέγξει τους υπευθύνους και να μην προσπαθήσει να φέρει τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, σημειώνοντας ότι η παράταξή του δεν θα επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου