ΑΛΜΥΡΟΣ

Η Καραγκιόλ αποκτά seatrac

η-καραγκιόλ-αποκτά-seatrac-6790

Η δημοτική αρχή Αλμυρού προχωρεί σε υποδομές για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα

Αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση θα αποκτήσουν στην παραλία Καραγκιόλ του δήμου Αλμυρού τα άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Η δημοτική αρχή Αλμυρού προχωρεί σε διακήρυξη διαγωνισμού για δημιουργία υποδομών πρόσβασης.

Στο πλαίσιο της σύμβασης θα αναπτυχθεί αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα με κινητό διάδρομο, αλλά και φορητός χώρος υγιεινής, λυόμενα αποδυτήρια, χώροι σκίασης – σήμανσης. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου έχει συντάξει μελέτη που προβλέπει προϋπολογισμό έργου 58. 862 ευρώ με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Πρόκειται για ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σύντομα και συγκεκριμένα εντός δύο μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Τα τελευταία χρόνια, το αίτημα των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες και τραυματίες) για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε πολλές παραλίες της χώρας, έγινε πραγματικότητα χάρη στην τοποθέτηση ειδικών ραμπών και βοηθητικών υποδομών.

Μέσω αυτών οι πολίτες όλων των ηλικιών με αναπηρία απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δήμου Αλμυρού, οδός Β. Κωνσταντίνου 117, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού. Το διάστημα κατάθεσης προσφορών θα είναι από τις 10:00 έως τις 10:30.

Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους ενδιαφερόμενους για χρονικό διάστημα έξι μηνών από την επόμενη της ημέρας διενέργειας του διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες τεύχη του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμυρού www.almyros-city.gr. Επίσης μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο κατά τις εργάσιμες ημέρες (Αρμόδιοι υπάλληλοι : Δημήτριος Πλατής τηλ. 2422351402 e-mail: [email protected] Αθηνά Χαλούδη τηλ.: 2422350224 e-mail: [email protected])

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν: φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε: α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου