ΑΛΜΥΡΟΣ

Νόμιμες οι μεταβιβάσεις ακινήτων ~ Οι απολογίες για την απάτη σε βάρος της Κοντούλη

νόμιμες-οι-μεταβιβάσεις-ακινήτων-οι-α-8671

Υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Απέρριψαν τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση με τις περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού και έκτοτε αγνοείται.

Προχθές η δίκη των τριών για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και απάτη σε βάρος της Κοντούλη συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με τις απολογίες.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι όλες οι ενέργειές του ήταν νόμιμες και έγιναν καθόσον η 70χρονη ήταν στη ζωή. Όπως είπε τη συναντούσε και μιλούσε μαζί της, ενώ είπε ότι την είδε για τελευταία φορά το 2008.

Από την πλευρά του ο εργολάβος είπε ότι δεν την είχε δει ποτέ και ότι οι όποιες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μέσω πληρεξουσίων. Υπεραμύνθηκε των νόμιμων ενεργειών και τόνισε ότι τα έγγραφα των μεταβιβάσεων δεν ήταν πλαστά.

Τέλος ο τρίτος κατηγορούμενος, ο γιατρός, δεν ήταν παρών στη δίκη και εκπροσωπήθηκε διά πληρεξουσίου.

Η δίκη διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με την πρόταση της εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.

Από δικηγορικούς κύκλους εκτιμάται ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις. Επισημαίνεται ότι η καραντίνα πήγε πίσω την εκδίκαση της υπόθεσης με αναβολή.

Το ποσό της απάτης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν ύψους 600.000 ευρώ. Εντούτοις οι κατηγορούμενοι αμφισβήτησαν στο δικαστήριο την αντικειμενική αξία των ακινήτων και υποστήριξαν ότι οι περισσότερες εκτάσεις ήταν δασικές και η αξία τους δεν ήταν πάνω από 100.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να προέτρεψαν μία άγνωστη γυναίκα να επισκεφθεί συμβολαιογράφο στην Αθήνα και να παρουσιαστεί με τα στοιχεία της αγνοούμενης κατορθώνοντας με αυτό τον τρόπο να επιτύχει την έκδοση πλαστού πληρεξουσίου βάσει του οποίου έγιναν και οι μεταβιβάσεις ακινήτων.

Οι «ύποπτες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης ξεκίνησαν από το 2004 και συνεχίστηκαν έως και το 2007.

Σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ» το λάθος της φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Έπεσε μ’ αυτόν τον τρόπο στην παγίδα που της έστησαν και την εμφάνιζαν σαν τρελή και ανάπηρη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου