ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο κορονοϊός πήγε πίσω τις μελέτες

ο-κορονοϊός-πήγε-πίσω-τις-μελέτες-15766

Εξάμηνη παράταση στη σύμβαση με το δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη»

Παράταση έξι μηνών αιτείται το δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» για την υλοποίηση της σύμβασης με τον δήμο Αλμυρού για την ωρίμανση φακέλων των έργων για ένταξη στον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Η υγειονομική κρίση πήγε την καθυστέρηση τη συλλογή στοιχείων. Το θέμα θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, το οποίο καλείται σε συνεδρίαση διά ζώσης κεκλεισμένων των θυρών αύριο Δευτέρα στις 19:00. Η προγραμματική σύμβαση με τη «Βιώσιμη Πόλη» αφορά στην υποστήριξη των υπηρεσιών του δήμου.

Συγκεκριμένα αφορά στην ωρίμανση τα έργα: Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού, Παιδικοί Σταθμοί (κτιριακές επεμβάσεις), κυκλικοί κόμβοι, ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων κι εγκαταστάσεων, τοπογραφικά διαγράμματα για ανάγκες του δήμου, αγροτική οδοποιία, ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για ανάγκες του δήμου, τεχνικές μελέτες κ.α. Αρμόδιες υπηρεσίες για τις παραπάνω δράσεις είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου και η Διεύθυνση Προγραμματισμού- Πληροφορικής και Ποιότητας Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων έχει παραδοθεί οι μελέτες για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων κι εγκαταστάσεων, τοπογραφικά διαγράμματα, αγροτική οδοποιία.

Δεν έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η εκπόνηση μελετών για το Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού, κτιριακές επεμβάσεις σε παιδικούς σταθμούς και τους κυκλικούς κόμβους. Στο δημοτικό συμβούλιο θα έρθουν προς συζήτηση συνολικά δεκαεννέα θέματα συζήτησης.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται αναμορφώσεις προϋπολογισμού, ο καθαρισμός χώρου και ο απολογισμός πεπραγμένων 2019, ετήσια έγκριση πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση λατομείου μαρμάρων στη θέση «Περδικοράχη».

Συγκρότηση Επιτροπών

Μεταξύ άλλων στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η συγκρότηση Επιτροπών Ισότητας.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας συγκροτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αποτελείται από έναν αντιδήμαρχο,, έναν δημοτικό σύμβουλο, έναν υπάλληλο της κοινωνικής υπηρεσίας, έναν εκπρόσωπο της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου, έναν εκπρόσωπο τοπικού επαγγελματικού /εμπορικού συλλόγου ή συνεταιριστικής Δήμος Αλμυρού οργάνωσης και έναν εκπρόσωπο γυναικείου Συλλόγου.

Μπορεί να συνδιοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες/συνέδρια, επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια σε θέματα κακοποίησης/ πρόληψης της βίας, υγείας, γυναικείας απασχόλησης και πολιτικών ίσων ευκαιριών, καταπολέμησης των στερεοτύπων με βάση το φύλο, ενίσχυσης της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, καθώς και να συνεργάζεται με γυναίκες από το πεδίο του πολιτισμού και των τεχνών σε επίπεδο Δήμου ή/και Περιφέρειας, με την Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση και με τις Μονάδες Υγείας για ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες των Δήμων κ.λπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου