ΑΛΜΥΡΟΣ

Βροχή αναφορών για βανδαλισμούς κάδων σε Βόλο, Αλμυρό

βροχή-αναφορών-για-βανδαλισμούς-κάδω-17589

Δεκάδες δικογραφίες στην Εισαγγελία

Σχεδόν καθημερινή είναι η αποστολή δικογραφιών στην Εισαγγελία Βόλου από τις κατά τόπους πυροσβεστικές αρχές της Μαγνησίας για βανδαλισμούς σε κάδους απορριμμάτων. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί 100 αναφορές.

Οι πυροσβεστικές αρχές σχηματίζουν δικογραφίες για φθορές ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμεύουν για κοινό όφελος ή εμπρησμούς από πρόθεση ανάλογα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Τις περισσότερες φορές στρέφονται κατά αγνώστων καθώς από τη διερεύνηση δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Εντούτοις, οι συχνοί βανδαλισμοί των κάδων προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό, τόσο στις πυροσβεστικές αρχές του νομού που οι δυνάμεις τους δαπανούν πολύτιμο χρόνο όσο και στις δημοτικές αρχές που καλούνται να αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους κάδους και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από τα έσοδα των δήμων ενώ αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά ιδίως μετά την υγειονομική κρίση και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει.

Ασυνείδητοι προχωρούν σε καταστροφές είτε από αμέλεια με τη ρίψη στάχτης στους κάδους τον χειμώνα είτε από πρόθεση.

Στην πλειονότητά τους οι υποθέσεις μπαίνουν στο αρχείο, καθώς έχουν λιγοστά στοιχεία για τους δράστες.

Παρόμοια τύχη έχουν και οι δικογραφίες για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από υπολείμματα καλλιεργειών, οι οποίες είναι επίσης αρκετές όταν δεν λαμβάνονται τα μέτρα ασφαλείας.

Σε όλα τα περιστατικά μεταβαίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν τις φωτιές στην έναρξή τους και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου