ΑΛΜΥΡΟΣ

Υπέρμαχοι του «Δεν πληρώνω» στον Αλμυρό, ζήτησαν και τα ρέστα…

υπέρμαχοι-του-δεν-πληρώνω-στον-αλμυ-305338

Μετά από διακοπή ηλεκτροδότησης σε σπίτι – «Δεν πληρώνω, γιατί η χώρα είναι σε κατοχή», φώναζε ο ιδιοκτήτης και ομοϊδεάτες του

Απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε χθες το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, όπου εισέβαλαν τρεις κάτοικοι της περιοχής απειλώντας και εξυβρίζοντας αστυνομικούς. Νωρίτερα είχε γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι ενός εκ των τριών από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Η διακοπή έγινε λόγω οφειλών, τόσο όμως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όσο και δύο ομοϊδεάτες του υποστήριζαν ότι δεν έχουν χρέος και ότι «δεν πρέπει να πληρώνουμε λογαριασμούς στην Ελλάδα» ισχυριζόμενοι ότι «έχει καταλυθεί το Σύνταγμα» και ότι «βρισκόμαστε υπό κατοχή»!

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στον Αλμυρό έλαβε εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης από σπίτι στην ευρύτερη περιοχή, ο ιδιοκτήτης του οποίου έχει οφειλές. Πέρυσι επίσης είχε γίνει διακοπή ρεύματος στο ίδιο σπίτι για τον ίδιο λόγο. Η οικογένεια που ζει σε αυτό, δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, αλλά δεν πληρώνει λόγω πεποίθησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εμφανίζονται σαν «θεματοφύλακες του άρθρου 120», μέλη κινήματος, και ισχυρίζονται ότι στην «Ελλάδα έχει καταλυθεί το Σύνταγμα, ότι είμαστε υπό κατοχή κι ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε λογαριασμούς στο κράτος που δεν υπάρχει».

Το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ που γνώριζε την περίπτωση του συγκεκριμένου ατόμου ζήτησε συνδρομή Αστυνομίας. Πήγαν στο σπίτι και ξεκίνησαν τη διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης. Ο ιδιοκτήτης βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τη διαδικασία και δέχθηκε επίπληξη από αστυνομικό.

Οταν η διακοπή ολοκληρώθηκε και το συνεργείο και οι αστυνομικοί έφυγαν από το σπίτι, εκείνος με δύο φίλους του ομοϊδεάτες επιχείρησαν να… τραμπουκίσουν. Πήγαν στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στον Αλμυρό όπου ζητούσαν άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και διατείνονταν ότι σήμερα κιόλας θα τους έδινε το κίνημά τους έγγραφη εντολή!

Δεν περιορίστηκαν εκεί. Το ίδιο επεισόδιο επανέλαβαν και στο αστυνομικό τμήμα όπου μάλιστα απειλούσαν και εξύβριζαν αστυνομικούς, ενώ στις ήρεμες εκκλήσεις τους να απομακρυνθούν, εκείνοι αντιστέκονταν.

Αστυνομικοί προχώρησαν επ’ αυτοφώρω στη σύλληψη των τριών αντρών ηλικίας 47, 53 και 55 ετών. Σε βάρος τους συντάχθηκε δικογραφία για απείθεια, διατάραξη οικιακής ειρήνης, εξύβριση, απειλή και για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου