ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο Δημαρχείο Αλμυρού μαθητική συνάντηση εταίρων του Erasmus

στο-δημαρχείο-αλμυρού-μαθητική-συνάν-312396

Με πρωτοβουλία του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

Στο Δημαρχείο Αλμυρού πραγματοποίησε επίσκεψη το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης συμμετέχει ως εταίρος κατά τη διετία 2018 – 2020 στη στρατηγική σύμπραξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/KA2 με τίτλο “Common Ground” στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με σχολεία εταίρους από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Φινλανδία.

Στο πλαίσιο της 3ης μαθητικής συνάντησης των εταίρων χωρών, οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Frankenberg της Γερμανίας, το Tourcoing της Γαλλίας, τη Loimaa της Φινλανδίας και το Palermo της Ιταλίας, επισκέφτηκαν τo Γυμνάσιο Ευξεινούπολης για το διάστημα από 3 έως 9 Νοεμβρίου, υλοποιώντας τις προγραμματισμένες δραστηριότητες της συνάντησης.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους μαθητές για την είσοδό τους σε μια κοινωνία ολοένα και πιο πολυπολιτισμική, φέρνοντας τους σε επαφή με τις αντιλήψεις, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό άλλων χωρών και προάγοντας την ανοχή στην διαφορετικότητα.

Το πρόγραμμα θέτει ως βασική προτεραιότητα την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, με απώτερο σκοπό να βελτιώσει η σχολική κοινότητα και κατά προέκταση και η ευρύτερη κοινωνία τη γνώση της σχετικά με τις αλλαγές στον σύγχρονο κόσμο, αλλά και να ενισχύσει την κουλτούρα της ενσωμάτωσης μεταναστών και προσφύγων δημιουργώντας ένα «κοινό έδαφος» αλληλοσεβασμού και εκτίμησης ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετικό παρελθόν αλλά κοινό μέλλον.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν οι υπεύθυνοι καθηγητές για το πρόγραμμα Erasmus του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, Σταυραντώνη Μαρία διευθύντρια, Γκαραγκούνη Παυλίνα, Δρόσου Μάρθα, Καραγιαννοπούλου Μαρία, Λάιος Δημήτριος, Σιαμέτη Αθανασία και Τσιαμανή Ελένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου