ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού στη θέση Γερεκλή Αλμυρού

κατασκευή-φωτοβολταϊκού-σταθμού-στη-322916

Προς έγκριση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου

Στην κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 2,5 MW στη θέση Γερεκλή θα προχωρήσει η Ανώνυμη Εταιρεία Ελληνικά Βιοκαύσιμα. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.

Η κατασκευή του σταθμού θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, που θα καλυφθούν κατά ένα ποσοστό από το τοπικό εργατικό δυναμικό. Αναμένεται ότι το έργο θα αποτελέσει τοπικό πόλο οικονομικής ανάπτυξης της γύρω περιοχής, η οποία διαθέτει όλη την απαραίτητη τεχνική υποδομή για την εκτέλεσή του.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ωφέλιμη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής είναι η οικονομική ώθηση, που θα προκύψει λόγω της χρήσης των τοπικών ξενοδοχειακών υποδομών, εστίασης και λοιπών καταστημάτων από το εποχιακό και μόνιμο προσωπικό, που θα απασχοληθεί στη φάση κατασκευής και λειτουργίας.

Ο χώρος, που έχει επιλεχθεί για τη δημιουργία του σταθμού, είναι ξερικό αγροτεμάχιο χαμηλής αγροτικής παραγωγικότητας. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, για την εγκατάσταση των γεννητριών απαιτείται η κατασκευή πλήρως ισοπεδωμένου πλατώματος. Η ισοπέδωση του χώρου θα γίνει στον μεγαλύτερο βαθμό με επίχωση του χώρου, ώστε να υπάρχει στέρεο κατάλληλο έδαφος στον ευρύτερο χώρο, στον οποίο θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός. Επιπλέον θα δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη πλάτους 5m περιμετρικά του πάρκου.

Η έκταση θα είναι περιφραγμένη με συρματόπλεγμα ύψους 2 μ. και μεταλλικούς στύλους διαμέτρου Φ40 mm. Η είσοδος θα είναι δίφυλλη, συνολικού πλάτους 4 μ., κατασκευασμένη από σωλήνα γαλβανιζέ 1 ́ ́ και συρματόπλεγμα, θα φέρει δε προειδοποιητικές πινακίδες για το είδος της εγκατάστασης, που να αποτρέπουν την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου