ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο περίμενε… για τη μελέτη στο ΓΕΛ Αλμυρού

στο-περίμενε-για-τη-μελέτη-στο-γελ-αλ-339854

Οι Κτιριακές Υποδομές αναμένεται να την ολοκληρώσουν στο τέλος του τρέχοντος έτους

Στο περίμενε για τη μελέτη εργασιών των Κτιριακών Υποδομών του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται η δημοτική αρχή Αλμυρού, ένα χρόνο μετά το περιστατικό με την πτώση τζαμιών και σοφάδων στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού την περασμένη Τετάρτη στην ενημέρωση του Σώματος ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ενημέρωσε ότι η μελέτη εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, η τέως δημοτική αρχή περίμενε ότι ήδη από το περασμένο καλοκαίρι η μελέτη θα έχει τελειώσει και θα έχουν γίνει εργασίες επισκευής όπως βεβαίωναν σε ενημέρωση μηχανικοί, επισήμανε ο κ. Δημήτρης Καλλές, τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.

Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη σήμερα να περιμένει τα αποτελέσματα της μελέτης για να αποφασίσει τον τρόπο που θα κινηθεί.

Ο κ. Χατζηκυριάκος είπε ότι από το κόστος των επισκευών θα εξαρτηθεί και αν θα γίνουν οι εργασίες ή θα κατασκευαστεί ένα καινούργιο κτίριο. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ίσως η δημοτική αρχή να προλάβει κάποια προγράμματα που τρέχουν μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συζήτηση στο Σώματος ακολούθησε ενημέρωση για τις επισκευές που γίνονται στην πρόσοψη του κτιρίου μετά από ερώτηση της Ζωής Ράππου – Μάμαλη, ενώ για τις εργασίες που απαιτείται να γίνουν στο πίσω μέρος του κτιρίου ο δήμαρχος είπε ότι ευελπιστεί να ξεκινήσουν στη συνέχεια της αισθητικής παρέμβασης που γίνεται αυτή τη στιγμή.

Παίρνοντας τον λόγο ο τέως δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης ενημέρωσε ότι το εν λόγω πρόβλημα απασχόλησε τη δημοτική αρχή από το 2007. Ομως, επισήμανε ότι όλα τα δημοτικά σχολεία και κτίρια που κατασκευάστηκαν προ των δεκαετιών του ’80 και του ’70 δεν διαθέτουν στατική μελέτη. Για την έκταση του ζητήματος αναφέρθηκε σε παρόμοια περίπτωση σχολείου στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Σάββας Τσόγκας ζήτησε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα και να κατασκευαστεί καινούργιο σχολείο.

Ο κ. Καραγεωργίου διερωτήθηκε αν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα καινούργιο σχολείο ή εάν δημιουργούνται ευσεβείς πόθοι. «Υπάρχει τεράστια ολιγωρία από την προηγούμενη δημοτική αρχή», είπε τότε ο κ. Χατζηκυριάκος εξαπολύοντας δριμεία επίθεση, για να του απαντήσει ο κ. Καλλές ότι «υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι η μελέτη θα τελείωνε το περασμένο καλοκαίρι. Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Εσερίδης αναφέρθηκε σε έγγραφο του 2011 που αναφέρεται σε στατικές μελέτες όλων των δημοτικών κτιρίων και τόνισε ότι πολλές φορές η Πολιτεία ρίχνει μπόμπες στα χέρια της Αυτοδιοίκησης. «Το κτίριο το συζητάμε ακόμη, όμως η μελέτη δεν έγινε», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου