ΑΛΜΥΡΟΣ

Αυτοψία για τις διοξίνες στα αποκαΐδια… του σκραπ της SOVEL

αυτοψία-για-τις-διοξίνες-στα-αποκαΐδι-447905

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μετέβη στην περιοχή, όπως και ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δόθηκε εντολή να συγκληθεί κλιμάκιο ελέγχου περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον έλεγχο αερίων ρύπων. Ακόμη, θα ελεγχθεί η ΑΕΠΟ της επιχείρησης.

Δεύτερη μέρα έκαιγε η φωτιά

Αγώνα με τις πύρινες φλόγες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έδιναν χθες οι πυροσβέστες προκειμένου να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στον προαύλειο χώρο του εργοστασίου Sovel στον Πλάτανο Αλμυρού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία προχθές Σάββατο γύρω στις 7 το απόγευμα και άμεσα στον τόπο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα Αλμυρού.

Ωστόσο, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στον προαύλειο χώρο η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανά διαστήματα σημειώνονταν εκρήξεις χθες το απόγευμα, αλλά και το βράδυ.

Η φωτιά κατέστη δυνατό και τέθηκε υπό έλεγχο χθες το απόγευμα.

Ολο αυτό το διάστημα σύννεφα καπνού έπνιγαν την περιοχή, τα οποία έγιναν αντιληπτά και στον Βόλο από τη μεταφορά τους λόγω των ανέμων.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από τον Αλμυρό, τον Βόλο, τη ΒΙΠΕ, αλλά και τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από το σκραπ του εξωτερικού χώρου του εργοστασίου κατέκαψε σίδερα, αλλά και πλαστικά, λάδια, άλλα εύφλεκτα υλικά όπως φιάλες από αεροζόλ που συναντούσε να δυνάμωνε.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης έμειναν όλο το βράδυ στην περιοχή δίνοντας κυριολεκτικά μάχη με τις πύρινες φλόγες.

Το κόστος της ζημιάς μέχρι στιγμής δεν έχει υπολογιστεί καθώς έως χθες αργά το βράδυ συνεχιζόταν η κατάσβεση.

Η φωτιά κατέστη δυνατό να κοπάσει γύρω στις 7.30 χθες το απόγευμα όμως πυκνοί καπνοί συνέχιζαν να πνίγουν την περιοχή και να κατευθύνονται προς τον Βόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου ενημέρωνε ήδη από το Σάββατο του πολίτες και τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να λάβουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας.

«Στην πόλη του Βόλου τις επόμενες ώρες αναμένεται πυκνό σύννεφο καπνού λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στη βιομηχανία SOVEL του Αλμυρού.

Ηδη στην ατμόσφαιρα είναι έντονη η οσμή του καμένου και λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί με την μεταφορά του καπνού. Για ό,τι νεότερο θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την υπηρεσία μας», ανέφερε η ανακοίνωση που υπέγραφε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πράττος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου