ΑΛΜΥΡΟΣ

Γιάννης Σακκόπουλος: «Η ύπαιθρος χώρος για να ζεις, χώρος για να επιχειρείς»

γιάννης-σακκόπουλος-η-ύπαιθρος-χώρο-453504

Για την τεράστια οικονομική και κοινωνική σημασία, τον κρίσιμο ρόλο του αγροτικού τομέα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη συμβολή του στην απασχόληση και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, μίλησε με τους κατοίκους σε Πτελεό, Σούρπη, Πλάτανο και Αγίους Θεοδώρους, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία κ. Γιάννης Σακκόπουλος.

«Έχουμε επεξεργασθεί και καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο.
Για την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας, για μία καλύτερη και ελπιδοφόρα προοπτική για τον αγροτικό τομέα και την ελληνική περιφέρεια», είπε οκ. Σακκόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σχέδιο περιλαμβάνει:

-Επανεξέταση τη φορολόγησης των αγροτών με προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των ενισχύσεων.

-Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.

-Μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

-Θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια εφοδίων και στην εμπορία των προϊόντων.

-Έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από τα κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό.

-Αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα για μία δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες και στις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα και την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για τους αγρότες, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις.

«Θέλουμε τον χώρο της ελληνικής υπαίθρου χώρο για να ζεις, χώρο για να επιχειρείς», δήλωσε ο κ. Σακκόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου