ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκδοση καλαίσθητου τουριστικού οδηγού

εκδοση-καλαίσθητου-τουριστικού-οδηγ-515123

Για την υποδοχή των επισκεπτών της πόλης

Ενα καλαίσθητο τουριστικό έντυπο -εξέδωσε ο δήµος Αλµυρού. Ο τουριστικός οδηγός που αναρτήθηκε στο site του δήµου Αλµυρού παρέχει χρήσιµες πληροφορίες για τον επισκέπτη του δήµου.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί για τη μυθολογία και την ιστορία του τόπου, τον Αλμυρό όπως είναι σήμερα, τα αξιοθέατα και τη φύση.

Ειδικά για τα αξιοθέατα και τη φύση υπάρχει πλούσια αναφορά για το δάσος Κουρί, το σύμπλεγμα λιμνών Ζερέλια, το όρος Οθρυς, αλλά και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Ανάβρας.

Ειδική αναφορά γίνεται και στα αξιοθέατα πολιτιστικού – αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα για το Μουσείο Αλμυρού, την Αρχαία Αλο, αλλά και την Πινακοθήκη.

Το τουριστικό έντυπο αφιερώνει ακόμη ξεχωριστό κεφάλαιο για τις ενάλιες αρχαιότητες, του θολωτούς τάφους Πτελεού και το Μουσείο Θαλάσσης στο Αχίλλειο.

Οσον αφορά στα αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος ο επισκέπτης του Αλμυρού μπορεί να αναζητήσει στο έντυπο πληροφορίες για την Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς, ενώ για το τουριστικό κομμάτι καταγράφονται όλες οι παραλίες που μπορεί κανείς να αναζητήσει, αλλά και τα σπήλαια και τα φαράγγια.

Ακόμη, ο οδηγός προτείνει ιδέες και αθλητικές, πολιτιστικές και εναλλακτικές δραστηριότητες κατά τη διαμονή στον δήμο, ενώ πληροφορεί και για την γαστρονομία και την τοπική παραγωγή και παρέχει και χρήσιμα τηλέφωνα για τις υπηρεσίες και τους προορισμούς του δήμου.

Όλες οι ενότητες του χρήσιμου οδηγού πλαισιώνονται με κατάλληλο φωτογραφικό υλικό κατατοπιστικό για τις ιδιαίτερες ομορφιές του ΟΤΑ.

Η έκδοση του εντύπου αποτελεί μία προσεγμένη δουλειά που έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για τη προβολή του δήμου Αλμυρού και την τόνωση του τουριστικού του προϊόντος.

Έτσι ο οδηγός είναι μεταφρασμένος και στην αγγλική γλώσσα ώστε να είναι αναγνωστέος και για τους ξένους επισκέπτες της πόλης.

Τον οδηγό μπορεί να τον αναζητεί κανείς μπαίνοντας στο site του δήμου στη διεύθυνση www.almyrος-city.gr.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού αναβαθμίζει έτσι και την ηλεκτρονική της διεύθυνση, την οποία φροντίζει να ενημερώνει με τα νέα και τις ειδήσεις της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω τουριστικό έντυπο έχει τυπωθεί από τη δημοτική αρχή και σε πολλά αντίτυπα ώστε ο οδηγός να υπάρχει διαθέσιμος και σε ηλεκτρονική μορφή αλλά και σε έντυπη.

Η προβολή του δήμου Αλμυρού και η τουριστική του ενίσχυση ήταν μία από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Αλμυρού μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε και τη μεγάλη παρέμβαση στις λίμνες Ζερέλια ενώ σήμερα ολοκληρώνει το Κέντρο Επισκεπτών στο Κουρί. Οι ενέργειες και της δημοτικής αρχής στον τομέα του τουρισμού είναι πολυάριθμες και με τη φιλοξενία και υλοποίηση σειράς πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου