ΑΛΜΥΡΟΣ

Αέρας αισιοδοξίας στην αγορά

αέρας-αισιοδοξίας-στην-αγορά-525125

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δημιουργούν ελπίδες ανάκαμψης

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησαν για την εμπορική αγορά του Αλμυρού οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις. Οι καταναλωτές επισκέπτονται τα καταστήματα, κάνουν έρευνα και προχωρούν στις αναγκαίες αγορές τους. Ετσι το ηθικό του εμπορικού κόσμου έχει αρχίσει να αναπτερώνεται.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Κώστας Πανταζώνας είπε ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις τροφοδοτούν ελπίδες ότι το λιανικό εμπόριο θα ανακάμψει. «Δημιουργούνται προοπτικές, που μπορούν να μας εδραιώσουν ως επαγγελματίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα εμπορικά καταστήματα προχωρούν σε υψηλές εκπτώσεις, ενώ διαθέτουν μία ευρεία γκάμα προϊόντων για να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό. Η Μ. Εβδομάδα δεν δούλεψε ικανοποιητικά για το σύνολο της εμπορικής αγοράς. Οι τζίροι ήταν ικανοποιητικοί μόνο για τα καταστήματα με παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης, τα καταστήματα με παιχνίδια και λαμπάδες. Στους υπόλοιπους κλάδους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του 20%.

Επιπλέον, τα καταστήματα βγήκαν και από έναν δύσκολο χειμώνα, αφού τους προηγούμενους μήνες επικρατούσε «ψύχος» στην αγορά.

«Εχουμε χάσει πολύ ουσιαστικές περιόδους για το εμπόριο, όπως είναι τα Χριστούγεννα, η επίσημη χειμωνιάτικη περίοδος των εκπτώσεων, η Μ. Εβδομάδα. Ομως τώρα το τοπίο φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αλλάζει», ανέφερε ο ίδιος.

Η κίνηση στα καταστήματα έχει ενθαρρύνει τους επαγγελματίες να προσδοκούν ότι μπαίνουν σε μία καλή περίοδο που αφήνει πίσω της τις απώλειες των χειμερινών μηνών.

«Από τις πρώτες μέρες φαίνεται ότι υπάρχει μία σχετική κίνηση. Το δεκαήμερο εκπτώσεων βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση και δημιουργεί προσδοκίες ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απώλειες», πρόσθεσε ακόμη.Οι εκπτώσεις συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαΐου και ήδη τα ποσοστά των εκπτώσεων κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Επισημαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης έχει πάρει απόφαση να μη συμμετέχει στο προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων στις καθιερωμένες Κυριακές.

Στο μεταξύ, παράλληλα με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ο εμπορικός κόσμος ποντάρει για να κρατηθεί και στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων με το «κούρεμα» που θα γίνει στις οφειλές.

Ο κ. Πανταζώνας λέει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των κατασχεμένων λογαριασμών της τάξεως του 70% θα επιστραφεί στους οφειλέτες, γεγονός που θα φέρει ρευστό χρήμα στην αγορά.

Εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, τότε μόνο το 30% των κατασχεμένων λογαριασμών θα παραμείνει δεσμευμένο, επισήμανε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου