ΑΛΜΥΡΟΣ

Ντοκιμαντέρ για τον Ανθιμο Γαζή από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

ντοκιμαντέρ-για-τον-ανθιμο-γαζή-από-το-541678

Παρουσιάστηκε χθες στο 2ο μαθητικό συνέδριο, που ολοκληρώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του Νεοέλληνα διαφωτιστή Ανθιμου Γαζή, καθώς και τη συμβολή του στην οργάνωση της Επανάστασης του 1821 δημιούργησαν και παρουσίασαν στις χθεσινές εργασίες του 2ου μαθητικού συνεδρίου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται επίσης στη Μηλιώτικη Σχολή και στον ρόλο που αυτή διαδραμάτισε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ η ομάδα των εκπαιδευτικών και των μαθητών επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη των Μηλεών από όπου και άντλησε σημαντικό υλικό και εργάστηκαν όλοι μαζί με συνέπεια, ομαδικότητα και αγάπη, ώστε να βγει το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Επίσης η μαθήτρια Αλεξάνδρα – Αναστασία Κυρίτση φιλοτέχνησε την προσωπογραφία του Ανθιμου Γαζή.

Η συμμετοχή του Γυμνασίου Ευξεινούπολης απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τους διοργανωτές του συνεδρίου.

«Η δουλειά σας είναι εξαιρετική και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από μια επαγγελματική δουλειά ενός καναλιού» είπε ο συντονιστής των Φυσικών Επιστημών ΠΕ.ΚΕ.Σ Θεσσαλίας δρ. Σεραφείμ Σπανός στην ομάδα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης και τους ζήτησε την άδεια να μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

«Οταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί, που αγαπούν τη δουλειά τους, εμπνέουν τους μαθητές τους και αφιερώνουν τον προσωπικό τους χρόνο, μπορούν και τα μικρά επαρχιακά σχολεία να κάνουν θαύματα.

Συγχαρητήρια στα εξαιρετικά παιδιά μας και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς», αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Σταυραντώνη.

Για το ντοκιμαντέρ συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Τσιαμανή Ελένη ΠΕ02, Δρόσου Μάρθα ΠΕ01, Πετρά Ευαγγελία ΠΕ02, Καραγιαννοπούλου Μαρία ΠΕ06 και Σιαμέτη Αθανασία ΠΕ86 και οι μαθητές Γιαννούχος Χρήστος, Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Κοντομάνου Μαρία – Ελένη, Αλαμανιώτη Ειρήνη, Αραμπατζή Χριστίνα, Καραζούπη Αθανασία, Κολώνη Μαρία, Κυρατζή Σαββίνα, Κυτρίτση Αλεξάνδρα – Αναστασία, Μακρή Αποστολία, Μπέλλου Αικατερίνη, Πραττή Αννα, Σαμαρά Χρυσούλα -Μαρία, Στεφανή Γεωργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου