ΑΛΜΥΡΟΣ

Κάλυψη εννέα οργανικών θέσεων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

κάλυψη-εννέα-οργανικών-θέσεων-στο-βο-577262

Αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

Αίτημα για κάλυψη εννέα οργανικών θέσεων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα αιτηθεί ο Δήμος Αλμυρού. Σε κατ’ επείγουσα συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τις θέσεις και την υποβολή αιτήματος στο υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα οι θέσεις είναι ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, ΤΕ νοσηλευτών, ΔΕ νοσηλευτών και ΥΕ οικιακών βοηθών.

Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα για τη στελέχωση του προγράμματος με μόνιμο προσωπικό δόθηκε με τις διατάξεις του Ν. 4583/2018 και σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Σε εφαρμογή της εγκυκλίου ο Δήμος έχει ήδη υποβάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Επισημαίνεται ότι το 2018 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προσέφερε τις υπηρεσίες του σε 319 περιστατικά με μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα, με αναπηρίες (ΑμεΑ), με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και σε πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι οποίοι δυσκολεύονται να αυτοεξυπηρετηθούν ή να μετακινηθούν από τον τόπο διαμονής τους και δεν έχουν κάποιο συγγενικό ή άλλο πρόσωπο να τους φροντίζει.

Οι δράσεις του περιλαμβάνουν παροχή πληροφοριών και συμβουλευτικής καθοδήγησης, διασύνδεση και συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες για κοινωνικά ζητήματα, νοσηλευτική και οικιακή φροντίδα. Ακόμη περιλαμβάνουν βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες, καθώς και καθημερινή διανομή φαγητού σε συνεργασία με τα Σπίτια Γαλήνης της περιοχής.

Συνεδριάζει το συμβούλιο

Σε συνεδρίαση συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα. Το Σώμα καλείται να συνεδριάσει με 27 θέματα ημερήσιας διάταξης, με κυριότερο τον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού για την περίοδο 2020 – 2023.

Αλλα θέματα που θα απασχολήσουν το συμβούλιο είναι η έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2020 – 2023 Δήμου Αλμυρού και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αλμυρού και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη & κυκλική οικονομία» για τον σχεδιασμό, την ωρίμανση και την υποβολή προτάσεων υλοποίησης έργων, που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Αλμυρού. Το συμβούλιο θα συζητήσει ακόμη για εκμίσθωση δημοτικών χώρων, την έγκριση μελετών, την τροποποίηση του Εσωτερικού Οργανισμού Υπηρεσίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης, προσωρινές παραλαβές έργων κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου