ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο εδώλιο σήμερα ο 72χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στον γιο του

στο-εδώλιο-σήμερα-ο-72χρονος-που-επιτέθη-580295

Χειροπέδες σε 72χρονο από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού

Χτύπησε τον 46χρονο γιο του στο χέρι με κουζινομάχαιρο. Στη σύλληψη ενός 72χρονου σε ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού προχώρησαν προχθές το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού.

Ο ηλικιωμένος κρατήθηκε το βράδυ και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας το οποίο όμως απ’ ό,τι φαίνεται είχε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Οι αστυνομικές αρχές το ενημερώθηκαν από το Νοσοκομείο και κινητοποιήθηκαν άμεσα. Ο γιος του ηλικιωμένου μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, καθώς από την επίθεση δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού. Στο βραδινό τραπέζι στο σπίτι ο γιος φέρεται να φώναζε και να χτυπούσε δυνατά τα χέρια του στο τραπέζι για ένα θέμα που προφανώς η οικογένεια είχε έντονη διαφορά.

Η συμπεριφορά αυτή του 46χρονου φέρεται να έβγαλε εκτός ελέγχου τον ηλικιωμένο. Σε ανύποπτη χρονική στιγμή άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο με μήκος λάμας 19 εκατοστών και χτύπησε τον γιο του στο χέρι στον δεξί του δείκτη.

Για τον ηλικιωμένο πάντως το επεισόδιο το οποίο υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να είχε λάβει απροσδόκητες διαστάσεις, φαίνεται να μην ήταν και ιδιαίτερα σοβαρό. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο 72χρονος παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ζητώντας 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί ο ηλικιωμένος φέρεται να δήλωσε ότι «ήταν ένα μικρό επεισόδιο».

Σε κάθε περίπτωση το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του, όμως ήρε την εναντίον του κράτηση υπό τον όρο ο ηλικιωμένος να μην προσεγγίσει το σπίτι.

Επισημαίνει ότι στο Αυτόφωρο χθες ο γιος δεν ήταν παρών, ενώ ο ηλικιωμένος δεν είπε τίποτα για τους λόγους της οικογενειακής διαφοράς.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου