ΑΛΜΥΡΟΣ

Με λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος η 25η Μαρτίου στον Αλμυρό

με-λαμπρότητα-θα-τιμηθεί-και-φέτος-η-25η-582095

Με λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Δήμος Αλμυρού, για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις:

Την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ενώ στις 8.00 μ.μ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού.

Τη Δευτέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των αρχών της πόλης, των οργανώσεων και των πολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η Σοφία Παπασταύρου, Διευθύντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.α.

Θα ακολουθήσει η μαθητική παρέλαση στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Αλμυρού στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα παρελάσουν τα παρακάτω σχολεία: Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ», 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ Αλμυρού, το Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού) και το Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Την παρέλαση θα εκφωνήσουν ο Γεώργιος Καπράνας, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και η Ελένη Σαλάτα-Μπουρτζή, Εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης θα ακολουθήσουν ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, Ελένης Φατούρα, Ευάγγελου Επίσκοπου, Γραμματής Καλαντζή και Σοφίας Μπάρδα. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου