ΑΛΜΥΡΟΣ

Βαγγέλης Χατζηκυριάκος: «Τα προβλήματά μας μάς ενώνουν»

βαγγέλης-χατζηκυριάκος-τα-προβλήμα-585638

Μία νέα συμφωνία με τους δημότες, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα και την ηθική λειτουργία του Δήμου εγγυάται η «Δημοτική Πρωτοβουλία», επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Σε αυτή τη νέα συμφωνία ο κ. Χατζηκυριάκος καλεί «όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες στον ωραίο και ελπιδοφόρο αγώνα για το καλό του τόπου και το αύριο των παιδιών, για να ζήσουν και ριζώσουν εδώ».

Οπως εξηγεί, με την απλή αναλογική και το νέο σύστημα διοίκησης των συλλογικών οργάνων, σήμερα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και για την ευρύτερη λειτουργία των Δήμων σε σχέση με τη λήψη αποφάσεων.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη καλλιέργειας πνεύματος συνεργασίας, διαλόγου και σύνθεσης των διαφορετικών αντιλήψεων και οπτικών για το αύριο του τόπου μας. Η «Δημοτική Πρωτοβουλία» από την ίδρυσή της ακόμη πορεύτηκε και πολιτεύτηκε με βάση αυτές τις αρχές και μ’ αυτή τη λογική λειτούργησε, άσκησε τη διοίκηση, αλλά και αντιπολιτεύτηκε όταν χρειάστηκε.

Η παράταξή μας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτή σε όλους εκείνους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά μας οράματα και την προκοπή του τόπου μας, που ευαισθητοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων, για την οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής μας, τη βελτίωση των υποδομών της, τη φροντίδα για τον κοινωνικά αδύναμο, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος που μας αγκαλιάζει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο πρώην δήμαρχος τονίζει ότι αυτή η συμφωνία δεν χωρά κομματικά καπελώματα, μικροσυμφέροντα και ιδιοτέλεια και καλεί τους δημότες να δώσουν όλοι το «παρών», ώστε να αποκατασταθεί η τόσο πληγωμένη τα τελευταία χρόνια υπόθεση συμμετοχής και δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου