ΑΛΜΥΡΟΣ

Μετακομίζει η ΔΕΥΑΑΛ

μετακομίζει-η-δευααλ-585663

Εντός Μαρτίου η μεταφορά στο κτίριο, που στεγαζόταν ο Πολιτιστικός Οργανισμός

Στο κτίριο που στεγαζόταν ο Πολιτιστικός Οργανισμός στη θέση Πλατάνια μετακομίζει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού. Η ανακαίνιση του κτιρίου ολοκληρώθηκε και η Δημοτική Επιχείρηση προχωρεί και στον περαιτέρω εξορθολογισμό των εξόδων της.

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε πρωταρχικός μας στόχος ήταν να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις δαπάνες και να κάνουμε σωστή χρήση του νερού», λέει ο πρόεδρος της Επιχείρησης Ηλίας Δαλακούρας.

Οι προσπάθειες της διοίκησης έπιασαν τόπο. Ο κ. Δαλακούρας εξηγεί ότι «σταματήσαμε να νοικιάζουμε τις γεωτρήσεις από ιδιώτες κάνοντας ορθή διαχείριση των πολύτιμων υδατικών αποθεμάτων».

Επιπλέον η ΔΕΥΑΑΛ διέκοψε τη συνεργασία με τους εργολάβους για τους βιολογικούς καθαρισμούς Πτελεού και Αλμυρού, θέτοντας τον βιολογικό καθαρισμό υπό την επιστασία της.

Μόνο με αυτές τις δύο κινήσεις η Δημοτική Επιχείρηση πέτυχε να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα με ποσά της τάξεως των 35.000, αλλά και των 220.000 ευρώ.

«Φτάσαμε στο σημείο να μοιράζουμε και την αλληλογραφία των ΕΛΤΑ», λέει ο κ. Δαλακούρας περιγράφοντας τις κοπιώδεις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων να βάλουν σε ορθή πορεία τη Δημοτική Επιχείρηση και να απαλλαχθεί από όσο το δυνατόν περισσότερα οικονομικά βαρίδια.

Σήμερα πλέον η Δημοτική Επιχείρηση είναι σε θέση να κάνει ακόμη ένα άλμα, ίσως το πιο σοβαρό, στην πολιτική που ακολούθησε με στρατηγική εδώ και τέσσερα χρόνια. Να μεταφέρει τα γραφεία της.

Το κόστος από την ενοικίαση των υπαρχόντων γραφείων αγγίζει μηνιαίως τα 1.100 ευρώ από 1.500 ευρώ που ήταν αρχικώς. Ασκώντας πίεση η Δημοτική Αρχή πέτυχε να μειώσει το ενοίκιο ενώ τώρα θα το εξαλείψει.

«Με πρόγραμμα και μεθοδευμένες ενέργειες η ΔΕΥΑΑΛ προχώρησε την ανακαίνιση του κτιρίου όπου στεγαζόταν ο Πολιτιστικός Οργανισμός. Αξιοποιήσαμε κονδύλι της τάξεως των 25.000 ευρώ και βάλαμε και προσωπική εργασία όπου κρινόταν απαραίτητο. Οι ζημιές στις γυψοσανίδες επιδιορθώθηκαν, ο φωτισμός αντικαταστάθηκε, το κτίριο ελαιοχρωματίστηκε. Ετσι η ΔΕΥΑΑΛ δεν θα χρειάζεται να ξοδεύει από εδώ και στο εξής χρήματα για τα ενοίκια», λέει ο ίδιος.

Εξάλλου, το εξωραϊσμένο κτίριο διαθέτει επαρκείς χώρους για να στεγάσει τα γραφεία των υπαλλήλων. Η ΔΕΥΑΑΛ έχει σήμερα συνολικά εφτά υπαλλήλους.

«Η μεταφορά σε ιδιόκτητα γραφεία θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ.

Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή οι οφειλές στη Δημοτική Επιχείρηση από απλήρωτους λογαριασμούς φθάνουν στο 1 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα στους τέως Δήμους Σούρπης και Πτελεού παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα εισπραξιμότητας των χρημάτων.

Η διοίκηση και το προσωπικό της ΔΕΥΑΑΛ κάνουν ό,τι μπορούν για να περισταλούν τα έξοδα της Επιχείρησης. Χρειάζεται όμως να ευαισθητοποιηθούν ως προς τις υποχρεώσεις τους και οι πολίτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου