ΑΛΜΥΡΟΣ

Ψηφιακή εφαρμογή για την προβολή του Δήμου Αλμυρού

ψηφιακή-εφαρμογή-για-την-προβολή-του-δ-592612

Στόχος η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη

Στην παροχή της υπηρεσίας «Almyros – Ανάπτυξη ολοκληρωµένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρµογής κινητών συσκευών» θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού, η οποία προγραμματίζει τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού.
Το έργο, το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισµού 68.138,00 €. αποσκοπεί στην προβολή του ∆ήµου Αλµυρού ως χώρου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets.

Σύμφωνα με τη µελέτη της ∆ιεύθυνσης Προγραµµατισµού – Οργάνωσης – Πληροφορικής – Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής η εφαρµογή θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στον Δήµο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο τον χάρτη του και λαµβάνοντας ολοκληρωµένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγµατικό χρόνο περιήγησης/ ξενάγησης.

Η εξ αποστάσεως εφαρµογή θα είναι στατική, ενώ η εφαρµογή που θα λειτουργεί κατά την περιήγηση θα είναι δυναµική, καθώς όπως θα περπατάει ο χρήστης θα µπορεί να παίρνει πληροφορίες για όλους τους πόρους που συναντά στον δρόµο του. Το ίδιο θα µπορεί να κάνει και στατικά από το κατάλυµά του, πηγαίνοντας σε όποιο σηµείο της περιοχής ενδιαφέροντος επιθυµεί.

Βασικός στόχος της εφαρµογής είναι η ολοκληρωµένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά µε σηµεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεµατικές ή µη διαδροµές στην ευρύτερη περιοχή του ∆ήµου Αλµυρού.

Η εφαρµογή θα παρέχει πληροφορίες για τα µέρη που µπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σηµεία που µπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο µετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που µπορεί να έχει για φαγητό ή/και διασκέδαση, κ.ο.κ.

Θα του παρέχει, ως εκ τούτου, όλα τα στοιχεία που µπορούν να αυξήσουν την τουριστική του εµπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, µε εύκολο και πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο µέλλον για άλλους πιθανούς επισκέπτες.

Επισημαίνεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν τόσο η μελέτη, όσο οι όροι του διαγωνισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου