ΑΛΜΥΡΟΣ

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ευξεινούπολη

καρναβαλικές-εκδηλώσεις-στην-ευξειν-596117

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης και το Δήμο Αλμυρού, συνδιοργανώνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ευξεινούπολη το Σάββατο 9, την Κυριακή των Αποκριών 10 και την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση με μακρά ιστορία και μεγάλη συμμετοχή και με στόχο τη διατήρηση των παραδοσιακών εθίμων της Απόκρεω.

Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν θέμα «Καρναβάλι Ευξεινούπολης 2019 – Ελληνικό καρναβάλι κάποτε, τώρα, πάντα» και θα παρουσιαστεί η ιστορία του καρναβαλιού της Ελλάδας σατιρίζοντας παράλληλα την Ελληνική πραγματικότητα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε, «Τα πολυάριθμα έθιμα του τόπου μας χαρακτηρίζουν την περίοδο της Απόκρεω με αποκορύφωμα τις διάφορες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης πρόκειται να διοργανωθούν Καρναβαλικές Εκδηλώσεις στην Ευξεινούπολη, μια διοργάνωση με μακρά ιστορία και μεγάλη συμμετοχή. Στόχος η διατήρηση των παραδοσιακών εθίμων της Απόκρεω και ευκαιρία για εκτόνωση, απεγκλωβισμό από τα προβλήματα του καθημερινού βίου και προετοιμασία για την περίοδο της Σαρακοστής που ακολουθεί. η Περιφέρεια Θεσσαλίας με μεγάλη χαρά συνδιοργανώνει για πρώτη φορά φέτος με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της περιοχής, εκδηλώσεις που είναι θεσμός πλέον για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα στηρίξει αυτές τις εκδηλώσεις και μέσα από την συνεργασία με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου, θα προσπαθήσουν από κοινού να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κόσμο στην περιοχή, πραγματοποιώντας μια σειρά από καρναβαλικές εκδηλώσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου