ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημήτρης Εσερίδης: Σε αναπτυξιακή πορεία ο Δήμος Αλμυρού

δημήτρης-εσερίδης-σε-αναπτυξιακή-πορ-630109

Με γνώμονα τη διαφάνεια και τον προγραμματισμό θα συνεχίσει να κινείται η δημοτική αρχή

Υπερήφανη για το δημοτικό έργο που εκτελέστηκε την περίοδο 2017 – 2018 είναι η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Στον απολογισμό πεπραγμένων προχθές στο Δημαρχείο Αλμυρού ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης επισήμανε ότι η δημοτική αρχή παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, την υποστελέχωση υπηρεσιών, τα διαρκή προβλήματα που προκαλεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση, πέτυχε τους στόχους της.

Συγκεκριμένα κατάφερε να διατηρήσει τη μείωση των δημοτικών τελών, να διατηρήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές και τους πολίτες, να σχεδιάσει και υποβάλλει σειρά προτάσεων για υλοποίηση έργων υποδομής, να προχωρήσει στην άμεση εκτέλεση σημαντικών έργων, να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ο κ. Εσερίδης επισήμανε ότι η δημοτική αρχή κατόρθωσε να φέρει σε πέρας τους στόχους της παρά τα εμπόδια που ορισμένοι προσπάθησαν να βάλουν στο έργο της και προς αυτή την κατεύθυνση υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή κατηγορήθηκε για σειρά θεμάτων ακόμη και για το τραπέζι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προχωρώντας στον απολογισμό των έργων που ξεκίνησαν ή έχουν δρομολογηθεί ο κ. Εσερίδης απαρίθμησε συνολικά 32 έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ανάπλαση των εισόδων της πόλης του Αλμυρού, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού και η δημιουργία Κέντρου για τους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους.

Ακόμη στα έργα περιλαμβάνονται η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Ανάβρα, η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ενιπέα, η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ζηρέλια.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης Αμαλιάπολης, στην αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Αλμυρού, στη συντήρηση των αγροτικών δρόμων, στην αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στου Κωφούς, στην κατασκευή σκεπαστής λαϊκής αγοράς και στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στη Σούρπη και στην Αγία Τριάδα.

«Αλλος βασικός άξονας πολιτικής ήταν η υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Δομές όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και η Κοινωνική Μέριμνα συνεχίζουν τη λειτουργία τους, ενώ ο Δήμος Αλμυρού, συμμετέχει σε σειρά χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων» ανέφερε ο δήμαρχος.

Παράλληλα, σημαντικός άξονας πολιτικής της δημοτικής αρχής ήταν η ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Στη βάση αυτή ολοκληρώθηκε η σύνταξη του τουριστικού εντύπου του Δήμου Αλμυρού, ενώ λειτουργεί υπηρεσία με σκοπό την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου του Δήμου Αλμυρού.

«Σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε και προχωρούμε μια αναπτυξιακή πορεία του Δήμου, με καθημερινή παρουσία, με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων, με προτεραιότητα στην καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση του πολίτη, με βελτίωση των όρων άσκησης του δημοτικού έργου και με την ενίσχυση του ρόλου των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων», σημείωσε ακολούθως ο ίδιος.

Προχωρώντας σε αναλυτική ενημέρωση για το έργο που παρήχθη ανά τομέα ο κ. Εσερίδης προέτρεψε: «Να είστε βέβαιοι πως με γνώμονα τη διαφάνεια και τον προγραμματισμό, με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στον πολίτη, με στοχευμένες παρεμβάσεις, με μεθοδικότητα και συλλογικότητα και έχοντας ως επίκεντρο τον δοκιμαζόμενο πολίτη, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να δούμε την περιοχή μας ακόμη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη και πιο λειτουργική».

Αναλυτικά όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση ο δήμαρχος επισήμανε ότι οι προσπάθειες του Δήμου επικεντρώθηκαν στη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ακολούθως αναφέρθηκε σε σειρά έργων και προτάσεις που υποβλήθηκαν σε προγράμματα.

Για το Κέντρο Κοινότητας – Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο, ο δήμαρχος επισήμανε ότι αυτό δέχτηκε 491 αιτήματα, ενώ το «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρέτησε συνολικά 350 περιστατικά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Εσερίδης αναφέρθηκε και στην ουσιαστική παρέμβαση που έγινε για την τοπική οικονομική ανάπτυξη. Πλούσιο ήταν το έργο του Δήμου και στον πολιτισμό. Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού είχε 80 σπουδαστές, ενώ η Μικτή Χορωδία συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων και ο Δήμος πέραν των διοργανώσεων που υλοποίησε είχε στενή συνεργασία με όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στη σειρά διοργανώσεων στον αθλητισμό, την παιδεία, ενώ παρουσίασε τον απολογισμό έργου της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της ΔΕΥΑΑΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου