ΑΛΜΥΡΟΣ

Χιόνι χθες στην Ανάβρα

χιόνι-χθες-στην-ανάβρα-684256

Λευκό τοπίο στην Οθρυ και ασθενής χιονόπτωση στο Πήλιο – Πρόγνωση για τα Χριστούγεννα

Αλπικό τοπίο στην περιοχή της Οθρυος με την Ανάβρα να έχει «ντυθεί» στα λευκά μετά τη χιονόπτωση που σημειώθηκε χθες. Το μέτωπο της κακοκαιρίας που σημειώθηκε στη Μαγνησία εντοπίστηκε κυρίως δυτικά, με το έμψυχο δυναμικό της Περιφέρειας με οκτώ μηχανήματα να επιχειρεί κατά μήκος των περιοχών όπου σημειώθηκε χιονόπτωση, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο.

Το ύψος του χιονιού στην Ανάβρα ξεπέρασε τα δέκα εκατοστά, ενώ στα Χάνια σημειώθηκε ασθενής χιονόπτωση, χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Μέχρι να απομακρυνθεί το κύμα κακοκαιρίας που κάνει αισθητή την παρουσία του και στη Μαγνησία, η κατάσταση επιφυλακής συνεχίζεται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Βελτιώνεται ο καιρός

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών δίνει τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», σήμερα Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση στην Οθρυ και στην κορυφή του Πηλίου.

Αύριο Πέμπτη παρότι αναμένεται ηλιοφάνεια, οι ανατολικοί – βορειοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν θα διατηρήσουν τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας μεταξύ 10 και 11 βαθμών Κελσίου.

Μεθαύριο Παρασκευή θα σημειώσει ελαφρά άνοδο ο υδράργυρος, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν αραιές συννεφιές.

Την Κυριακή κάνει αισθητή την παρουσία του το νότιο ρεύμα που θα επηρεάσει τη Μαγνησία, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι πρώτες ενδείξεις για τις μέρες που ακολουθούν είναι ευοίωνες, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Τακούδης δεν υπάρχουν ακόμη σαφή δεδομένα που να οδηγούν σε ολοκληρωμένη εικόνα για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις μέρες των Χριστουγέννων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου