ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε νέο σχολικό περιβάλλον οι μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού

σε-νέο-σχολικό-περιβάλλον-οι-μαθητές-τ-689930

Σε νέο σχολικό περιβάλλον κάνουν μάθημα από χθες οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρία διαφορετικά σχολικά κτίρια, μετά την αποκάλυψη στατικής μελέτης βάσει της οποίας στο κτίριο του Λυκείου απαιτείται ενίσχυση των υποστυλωμάτων και των δοκών και στον απόηχο της πτώσης σοβάδων και του σπασίματος τζαμιών από φεγγίτη αίθουσας διδασκαλίας εν ώρα μαθήματος στις 30 Νοεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού η α’ Λυκείου κάνει μάθημα σε τρεις αίθουσες του ΕΠΑΛ και Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού, που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το ΓΕΛ Αλμυρού. Οι μαθητές της β’ τάξης συστεγάζονται με το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χλμ. από το ΓΕΛ Αλμυρού. Η γ’ Λυκείου κάνει μάθημα σε 4 και 5 αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού που βρίσκεται σε απόσταση δέκα μέτρων.

Χθες, οι μαθητές επέστρεψαν στα μαθήματά τους σε νέο σχολικό περιβάλλον. Και στα τρία σχολεία όπου κατανεμήθηκαν οι μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού, οι διευθυντές προχώρησαν σε καλωσορίσματα και προέτρεψαν τους νέους μαθητές να αισθάνονται όπως στο σχολείο τους.

Τα μαθήματα συνεχίζονται απρόσκοπτα μέχρι να βρεθεί λύση για το κτιριακό πρόβλημα που ανέκυψε στο κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού.

Το κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού έχει εγκαταλειφθεί μετά τις έντονες ανησυχίες που εκφράστηκαν για την ασφάλεια των μαθητών. Θα χρησιμοποιείται μόνο από τον σύλλογο διδασκόντων και προκειμένου να διεκπεραιώνονται διοικητικές εργασίες, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή συνεδρίασή του κι αυτό γιατί ήταν αδύνατη η μεταφορά υπολογιστών και αρχείων. Ωστόσο αιτήματα των μαθητών ή υποδοχή γονέων θα γίνονται στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού. «Κανείς άλλος, ούτε μαθητής, ούτε γονέας, ούτε τρίτος θα μπορεί πλην των καθηγητών να μπαίνει στο κτίριο του ΓΕΛ», ανέφερε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας χθες εστάλη επιστολή στον Δήμο Αλμυρού προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε παραγγελία των 12 προκάτ αιθουσών που απαιτούνται προκειμένου να στεγάσουν τους μαθητές σε έναν ενιαίο χώρο, να ενωθεί και πάλι δηλαδή το σχολείο, που είναι και το δεύτερο μέρος του σχεδίου για την αντιμετώπιση του διδακτηριακού προβλήματος. Ζητούμενο είναι να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες καθώς οι ετοιμοπαράδοτες προκατασκευασμένες αίθουσες είναι λιγοστές και πληροφορίες αναφέρουν ότι διεκδικούν επίσης αίθουσα η Μεσσηνία και η Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα με εισήγηση της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα συσταθεί άμεσα άτυπη τεχνική επιτροπή προκειμένου να εισηγηθεί στη δημοτική επιτροπή παιδείας, το δημοτικό συμβούλιο και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας πού θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι προκάτ αίθουσες, ποιες επιπλέον αίθουσες από άλλα σχολεία είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ώστε το ΓΕΛ Αλμυρού να λειτουργήσει και πάλι σε ενιαίο χώρο. Η επιτροπή αναμένεται να δώσει απάντηση έως την επόμενη Παρασκευή.

Ολες οι λύσεις είναι προσωρινές, μέχρι να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος ασφαλείας του κτιρίου του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, να διαπιστωθεί αν όντως απαιτούνται εργασίες και σε τέτοια περίπτωση να δρομολογηθούν, προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν στο σχολικό κτίριο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου