ΑΛΜΥΡΟΣ

Πυροβόλησαν σκυλάκι στην Κοκκίνα Αλμυρού

πυροβόλησαν-σκυλάκι-στην-κοκκίνα-αλμ-696935

Στην Αστυνομία θα προσφύγει η οικογένεια

Ασυνείδητος ή ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σκυλάκι πολύτεκνης οικογένειας στην Κοκκίνα Μαγνησίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και από τότε μέχρι σήμερα κανείς από την οικογένεια δεν μπορεί να ξεχάσει.

Η αρχηγός της οικογένειας λέει ότι το σκυλάκι ανήκε στα παιδιά της τα οποία βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Η οικογένεια που κατοικεί στον Βόλο είχε αποκτήσει το σκυλάκι πριν από εφτά χρόνια. Το αγαπούσε και το φρόντιζε και σε κάποια στιγμή το καλοκαίρι αποφάσισε να το πάει στο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό, καθώς εκεί υπάρχει πλούσιο φυσικό περιβάλλον και το σκυλάκι -ο Ζιντάν όπως το αποκαλούσαν- θα ήταν περισσότερο ελεύθερος.

Έτσι και έγινε. Το σκυλάκι έμεινε στο σπίτι της γιαγιάς σε ιδιοκτησία περιφραγμένη και έβγαινε έξω από αυτή όπως περιγράφει η ιδιοκτήτρια περιορισμένες φορές κατά διαστήματα.

Η οικογένεια το επισκέφτηκε τελευταία φορά την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου. Τα παιδιά έπαιξαν και γέλασαν μαζί του χωρίς να υποψιάζονται το παραμικρό. Το μαντάτο ήρθε για την οικογένεια την επόμενη μέρα.

Μία γειτόνισσα της γιαγιάς ενημέρωσε ότι το σκυλάκι ήταν πεσμένο στο έδαφος νεκρό στα δύο μέτρα πιο δίπλα από το περιβόλι της οικογένειας.

«Είναι βάρβαρο αυτό που συνέβη. Βάναυσο», λέει η μητέρα της οικογένειας. Το σκυλάκι εξηγεί δεν «χάθηκε» επειδή το πάτησε ένα τρακτέρ ή κάποιο αυτοκίνητο, από αμέλεια.

«Έφερε μία στρογγυλή τρύπα στο σωματάκι του και από την εικόνα του φαίνεται ότι είχε μείνει στον τόπο αμέσως μετά από τον πυροβολισμό», περιγράφει.

Η γυναίκα έψαξε να δει μήπως κάποιος γνώριζε κάτι περισσότερο. Εάν υπήρχε κάποιος μάρτυρας της δολοφονίας του ζώου.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τι συνέβη. Το σκυλάκι ήταν μικρόσωμο, ήσυχο και φιλικό. Δεν είχε παραπονεθεί ποτέ κανείς. Είναι πραγματικά άδικο αυτό που συνέβη», εξηγεί η ίδια.

Δυστυχώς, όμως, κανένας από τη γύρω περιοχή δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό ούτε είχε ακούσει και τον θόρυβο από τον πυροβολισμό.

Η οικογένεια αναμένεται τώρα να προσφύγει στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων. «Είναι πολύ σκληρό και αποκρουστικό αυτό που έγινε», καταλήγει η ίδια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου