ΑΛΜΥΡΟΣ

Προβληματισμός για την πορεία της «Black Friday» στον Αλμυρό

προβληματισμός-για-την-πορεία-της-black-friday-705787

Η επιμήκυνση προωθητικών ενεργειών υποβαθμίζει τον θεσμό

Αυξήθηκε η κίνηση στην εμπορική αγορά του Αλμυρού, όμως η «Black Friday» δεν έφερε και τους τζίρους που αναμένονταν.

Η προωθητική ενέργεια για την εμπορική αγορά απλώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, όπως παρατηρήθηκε βέβαια και στον Βόλο, με αποτέλεσμα η κίνηση της «Black Friday» να μην καταγράψει τα ανεβασμένα ποσοστά πωλήσεων των περασμένων ετών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού Κώστας Πανταζώνας είπε ότι οι διαφημίσεις που έγιναν και οι σιωπηλές εκπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα ο ξενόφερτος θεσμός να μη δώσει τα στοιχεία που περίμενε ο εμπορικός κόσμος.

Για τις αγορές που έγιναν ο ίδιος είπε ότι τη μερίδα του λέοντος πήραν τα μαγαζιά με ηλεκτρονικά είδη, δηλαδή προϊόντα τεχνολογίας όπως κινητά τηλέφωνα κ.ά.

Ακόμη, δούλεψαν τα καταστήματα με επώνυμα είδη ένδυσης και υπόδησης.

«Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικά αν και προς στιγμή δεν έχουμε στοιχεία στα χέρια μας», είπε ο κ. Πανταζώνας.

«Όλη η εβδομάδα κινήθηκε όχι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, γεγονός που μας προβληματίζει. Μην ξεχνάμε ότι πριν από δέκα μέρα φύγαμε από ένα ασθενικό δεκαήμερο εκπτώσεων», επισήμανε ο ίδιος.

Η επιμήκυνση της «Black Friday» είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του θεσμού. «Δεν πρέπει να μένουμε σε πυροτεχνικές δράσεις. Εμείς θέλουμε ένα βιώσιμο εμπόριο όλο τον χρόνο», πρόσθεσε.

Εξάλλου, οι συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές στην αγορά έχουν ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται τα είδη του εμπορικού κόσμου.

«Πρέπει να επανέλθουμε ξανά στις κανονικές εκπτώσεις του καλοκαιριού και του χειμώνα. Όλες οι υπόλοιπες περίοδοι βλάπτουν την αγορά», παρατήρησε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου