ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέες ποινές φυλάκισης στους τρεις έγκλειστους της Κασσαβέτειας

νέες-ποινές-φυλάκισης-στους-τρεις-έγκ-709989

Τα είχαν κάνει γυαλιά -καρφιά όταν ενημερώθηκαν για ποινή μεταγωγής τους επειδή πιάστηκαν να καπνίζουν χασίς

Τη θέση τους επιβάρυναν παρατείνοντας τον χρόνο φυλάκισής τους τρεις έγκλειστοι στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας οι οποίοι τα έκαναν γυαλιά- καρφιά, όταν τους ανακοινώθηκε πειθαρχική ποινή μεταγωγής σε άλλες φυλακές επειδή εντοπίστηκαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού προχώρησαν στη σύλληψη των τριών κρατουμένων, δύο αδέρφια ηλικίας 18 και 20 ετών και ενός ακόμη 20χρονου που εκτίουν ποινές φυλάκισης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Τα δύο αδέρφια και ο 20χρονος προκάλεσαν κακό χαμό στην πτέρυγα των ανήλικων στις αγροτικές φυλακές, σπάζοντας τζάμια, καταστρέφοντας πυροσβεστήρες και προκαλώντας ζημιές στα καρτοτηλέφωνα.

Χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενοι για φθορά ξένης περιουσίας και απειλή εναντίον αρχιφύλακα των φυλακών ότι θα βάλουν φωτιά.

Ενώπιον του Δικαστηρίου υποστήριξαν ότι νευρίασαν που θα τους έδιωχναν από τις φυλακές και ξέσπασαν.

Όπως είναι γνωστό, το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Κασσαβέτειας που είχε συνεδριάσει αποφάσισε την επιβολή της ποινής μετάταξης καθώς οι τρεις κρατούμενοι κατελήφθησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο σωφρονιστικού υπαλλήλου να καπνίζουν χασίς εντός των φυλακών.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης για τα αδικήματα της φθοράς και της απειλής 8 μηνών σε κάθε ένα από τα δύο αδέρφια, στον 18χρονο με αναστολή και στον 20χρονο μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ στον τρίτο δράστη, επίσης 20 ετών επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως καταδικάζοντάς τον για το αδίκημα της απειλής.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου