ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζυμώσεις ενόψει των εκλογών στον Αλμυρό

ζυμώσεις-ενόψει-των-εκλογών-στον-αλμυ-834842

Ποιοι δηλώνουν παρόντες – Δραστηριοποίηση νέων κινήσεων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στον Δήμο Αλμυρού ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχουν δρομολογηθεί πολλές εξελίξεις.

Εντούτοις, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, οι ενέργειες του οποίου θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που θα κινηθούν και άλλες παρατάξεις, κρατά κλειστά τα χαρτιά του και αρνείται πεισματικά να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση, επαναλαμβάνοντας με κάθε ευκαιρία ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς.

Όπως και να’ χει από τους νυν επικεφαλής παρατάξεων στη μάχη των δημοτικών εκλογών θα ριχτούν ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Τσόγκας και ο επικεφαλής της παράταξης «Ολοι μαζί – Νέα Πορεία» Κωνσταντίνος Κρανάς.

Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Σπύρος Ράππος και νυν επικεφαλής της παράταξης «Δυναμικά Μπροστά» δεν ενδιαφέρεται να κατέβει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. «Πρέπει να δώσουμε τόπο στα νιάτα. Γιατί εμείς και όσοι έχουμε ασχοληθεί επί σειρά ετών με την Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να καταλάβουμε σε κάποια στιγμή ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Τσανής επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι δημοτικές παρατάξεις με τη μορφή που έχουν σήμερα έχουν ξεπεραστεί. «Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μίας πλατιάς προοδευτικής δημιουργικής και δημοκρατικής παράταξης που θα οδηγήσει τον Δήμο Αλμυρού και την περιοχή στη νέα εποχή», επισήμανε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο ίδιος είπε ότι «υπάρχουν οι δυνατότητες να επιτευχθεί αυτή η ενότητα και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να καταδειχθεί το ποιος θα είναι και επικεφαλής για τις δημοτικές εκλογές».

Ανοιξε την ατζέντα των εκλογών

Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και η παράταξή του «Δημοτική Πρωτοβουλία» άνοιξαν την ατζέντα των εκλογών. Σε πρόσφατη συνεδρίαση της παράταξης ο κ. Χατζηκυριάκος και τα μέλη της επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να δρομολογήσουν εξελίξεις στα τοπικά πράγματα.

«Είμαστε παρόντες στις επόμενες εκλογές και θα διαδραματίσουμε ένα σημαντικό ρόλο σε αυτές » δήλωσε ο κ. Χατζηκυριάκος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Σε αυτή την κατεύθυνση εκτιμάται ότι μέχρι και τέλη Νοεμβρίου θα έχουν κατατεθεί στην παράταξη οι προτάσεις όλων όσοι ενδιαφέρονται να ηγηθούν του ψηφοδελτίου ή να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις εκλογές.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Τσόγκας σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να βοηθήσει με κάθε τρόπο την παράταξή του. Πάντως, ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκλογές φαίνεται να έχουν και νέα άτομα του ΚΚΕ που δεν έχουν δραστηριοποιηθεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα ποτέ στο παρελθόν.

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ολοι μαζί – Νέα Πορεία» Κωνσταντίνος Κρανάς, πολιτικός μηχανικός, ο οποίος είχε κατεβεί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητος, δηλώνει «παρών». Ο ίδιος θα ξεκαθαρίσει πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασιών λέει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς και ότι χρειάζεται πολλή σκέψη.

Μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων για τις επόμενες δημοτικές εκλογές υπάρχουν πάντως και νέα ονόματα που ακούγονται στον Αλμυρό. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το όνομα του Δημήτρη Τσούτσα από την παράταξη του Νίκου Τσανή.

«Αντίπαλος είναι ο κ. Εσερίδης ο οποίος εκφράζει όχι τη στασιμότητα, αλλά την οπισθοδρόμηση. Θεωρώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική αυτοδιοικητική παράταξη και όσοι ενδιαφερόμαστε για επικεφαλής πρέπει να βάλουμε το «εμείς» μπροστά από το «εγώ»» λέει ο ίδιος ο κ. Τσούτσας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ακόμη στα νέα ονόματα συγκαταλέγεται και αυτό της κόρης του πρώην δημάρχου Σπύρου Ράππου, Ζωής Ράππου – Μάμαλη καθηγήτριας, η οποία ήταν πάντοτε δίπλα στον πρώην δήμαρχο σε όλη την πορεία του στον αυτοδιοικητικό του βίο.

Καινούργιες κινήσεις

Εντονη δραστηριοποίηση παρουσιάζεται στον Αλμυρό και για τη συγκρότηση και δημιουργία νέων κινήσεων με αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και δράση αρχής γενομένης από τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Κώστας Πανταζώνας που ρωτήθηκε σχετικώς δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Προσπαθούμε να δημιουργηθεί μία ομάδα από ελεύθερους επαγγελματίες για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει η επαρχία Αλμυρού και να δημιουργήσουμε πλούτο και θέσεις εργασίας».

Ο ίδιος επισήμανε ότι: «Ξεκινάμε ως επαγγελματική τάξη όσοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της περιοχής».

Στο ξεκίνημα βρίσκεται και ακόμη μία πρωτοβουλία. Ο κ. Ρίζος Πάντζιος ενημέρωσε ότι συντονίζει «μία προσπάθεια για δημιουργία μίας τρίτης παράταξης στον Αλμυρό πέραν από τις δύο παρωχημένες – παραδοσιακές».

Ο ίδιος τόνισε ότι «σε αυτή την προσπάθεια απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο χωρίς περιορισμούς για τη δημιουργία μίας ευρείας πλατιάς δημοκρατικής αυτοδιοικητικής κίνησης» πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου