ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίσεις χρηματοδότησης έργων για Δήμους της Μαγνησίας

εγκρίσεις-χρηματοδότησης-έργων-για-δ-838051

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 26.970.531,81 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Για Δήμους της Μαγνησίας εγκρίθηκαν οι εξής χρηματοδοτήσεις έργων:

Για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της Μαγνησίας, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ως εξής:

-Δήμος Αλμυρού Μαγνησίας: 200.000,00 €

-Δήμος Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας: 211.000€

Για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», έχουν ως εξής:

-Δήμος Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας: 180.000€

-Δήμος Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας: 165.000€

-Δήμος Σκιάθου: 110.000€

Η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη με ανακοίνωσή της ευχαριστεί δημόσια για την έγκριση των νέων χρηματοδοτήσεων για τις ανάγκες Δήμων της Μαγνησίας αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας της Θεσσαλίας.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: “Πρόκειται για σημαντικά έργα που το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η υλοποίηση τους με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της η Υφυπουργός ΥΠΕΣ και οι συνεργάτες της παρακολούθησαν από κοντά την εξέλιξη των αιτημάτων των Δήμων του Νομού Μαγνησίας, ενώ υποστήριξε την ένταξη τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα. Μάλιστα, γι’ αυτό τον σκοπό έγιναν αρκετές συναντήσεις με Δημάρχους και επαφές με αρμόδια στελέχη των αιτούντων Δήμων, προκειμένου να διαβιβαστεί κάθε πληροφορία στον αρμόδιο Υπουργό και τις ειδικές υπηρεσίες του Υπουργείου.

Οι Δήμαρχοι και τα στελέχη των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων αξίζουν συγχαρητήρια επίσης, διότι είναι εκείνοι που με την άοκνη προσπάθειά τους, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και ολόκληρων ετών, κατόρθωσαν να έχουν ώριμους φακέλους, την κατάλληλη στιγμή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές με εκπροσώπους και από άλλους Δήμους της περιοχής μας για παρόμοια έργα, ενώ η στενή συνεργασία για το καλό του Νομού Μαγνησίας αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα συνεχιστεί”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου