ΑΛΜΥΡΟΣ

Β. Χατζηκυριάκος: «Η «Δημοτική Πρωτοβουλία» είναι εδώ»

β-χατζηκυριάκος-η-δημοτική-πρωτοβο-727529

Παρούσα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019 δηλώνει η παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία» Αλμυρού, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Ε.Κ. Αλμυρού σημαντική και επιτυχημένη συνάντηση των υποψηφίων στις τελευταίες εκλογές, της αυτοδιοικητικής παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία» ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς για την πορεία της παράταξης μέχρι τις εκλογές του Μαΐου 2019, αλλά και κυρίως μετά από αυτές.

Ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Χατζηκυριάκος μίλησε για τη συνεπή, συγκροτημένη και αδιάλειπτη παρουσία αρχών και θέσεων της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Αλμυρού όλα τα τελευταία χρόνια, η οποία και άλλαξε εμφανέστατα προς το καλύτερο τον τόπο. Έγινε εκτενής αναφορά στο τεράστιο έργο που έχει παραχθεί, του οποίου μεγάλο μέρος παραδόθηκε – επί ματαίω- προς αξιοποίηση και στην απερχόμενη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία δυστυχώς βρίσκεται μέσα σε πρωτοφανές τέλμα επιδιδόμενη σε κυνήγι μαγισσών και ασκούμενη στην παραγωγή μηνύσεων κατά πάντων

Επισημάνθηκαν τα αίτια της ήττας στις εκλογές του 2014, που αποτέλεσε ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση για τον Δήμο. Αυτά, εντοπίστηκαν κυρίως στη διάσπαση της ενότητας της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας», στην πολύ δυσμενή οικονομική συγκυρία που αναζητούσε εξιλαστήρια θύματα, αλλά και σε λάθη που παρουσιάστηκαν κατά το τελευταίο διάστημα της θητείας στη διοίκηση του Δήμου.

Αναγνωρίστηκαν η υποχρέωση και η ανάγκη που υπάρχει, όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να ενταθεί η δράση της παράταξης για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και με σαφή στόχο να επιτευχθεί η προοδευτική αλλαγή σελίδας στον Δήμο. Μιας παράταξης καθαρά αυτοδιοικητικής (όπως καλά το γνωρίζουν όλοι οι δημότες), απολύτως αντιπροσωπευτικής της τοπικής κοινωνίας, που απαρτίζεται από ενεργούς πολίτες από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία» είναι παράταξη με παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον. Διαδραμάτισε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στα τοπικά πράγματα από το 2002 και προς τα εδώ, παρήγαγε μεγάλο έργο, διαθέτει όραμα, σχέδιο και προοπτική για το αύριο. Διοίκησε τον Δήμο δημοκρατικά, με απόλυτο σεβασμό προς τον δημότη, με αλληλεγγύη προς τον αδύναμο και με την φροντίδα για τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας και της ανάπτυξης του τόπου στην πρώτη γραμμή. Αλλά και από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, όταν έτσι το αποφάσισαν οι δημότες, πολιτεύτηκε πάντα υπεύθυνα, συγκροτημένα και εποικοδομητικά, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του.

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία» υπάρχει, είναι και θα είναι εδώ, όχι επειδή το αποφάσισε κάποιος για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τα ανεκπλήρωτα όνειρά του ή γιατί θέλησε ένα επίχρισμα χρυσόσκονης πάνω στην ήδη καλοβαλμένη ζωή του.

Αντίθετα, η «Δημοτική Πρωτοβουλία» υπάρχει, είναι και θα είναι εδώ γιατί εκφράζει ανάγκες κοινωνικές και αυτοδιοικητικές, υπηρετεί για χρόνια την τοπική κοινωνία με προγραμματικό λόγο και από θέσεις αρχών, κατορθώνοντας να αποτελέσει τη μοναδική σταθερά στα πράγματα του Δήμου Αλμυρού, λειτουργώντας ως «πιλότος» στην Αυτοδιοίκηση και αποτελώντας τον πιο στιβαρό πυλώνα της.

Ακριβώς πάνω σε αυτή τη λογική βασίστηκε και η πλούσια συζήτηση που ακολούθησε και η οποία επιβεβαίωσε την απόφαση να είναι παρούσα η παράταξη και στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019, ως μια αυτονόητη ανταπόκριση όλων στο καθήκον της συνέχισης του αγώνα για να ζήσουν οι συμπολίτες μας μια ζωή με αξιοπρέπεια σε έναν τόπο που δεν θα τους απογοητεύει».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, επισήμανε: «Πορευτήκαμε για χρόνια με τους δημότες. Αυτό αποτελεί και το πιο σημαντικό μας εχέγγυο, την πιο μεγάλη εξασφάλιση της επιτυχίας τόσο για εμάς, όσο και για την κοινωνία. Ο κοινός αγώνας, η συμπόρευση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» με την τοπική κοινωνία θα συνεχιστεί με ένα προσκλητήριο των πολιτών, γιατί – ιδιαίτερα σήμερα – οι απαιτήσεις να σταθούμε όρθιοι και να σχεδιάσουμε ένα πιο φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας, είναι περισσότερο αδήριτες από ποτέ»».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου