ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στη Βουλή και στο Προεδρικό Μέγαρο

μαθητές-του-γυμνασίου-ευξεινούπολης-729106

Ένα πλούσιο εκπαιδευτικό διήμερο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στα πλαίσια του προγράμματος των εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή, στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2018.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων όπου τους καλωσόρισε ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος. Ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του και στην αίθουσα της ολομέλειας κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών νιώθοντας για λίγο μικροί βουλευτές.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Διευθύντρια του Σχολείου, Μαρία Σταυραντώνη: “Ο συναρπαστικός κόσμος των ψευδαισθήσεων στο ομώνυμο Μουσείο τους εντυπωσίασε και τρέλανε τις αισθήσεις τους. Τα εκθέματα που βασίζονται στην επιστήμη, τα μαθηματικά, τη βιολογία και την ψυχολογία, ξεγέλασαν και μπέρδεψαν την εμπιστοσύνη στις αισθήσεις τους ενώ ταυτόχρονα τους κατέπληξαν και τους εκπαίδευσαν.

Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στον Βράχο της Ακρόπολης και στον Παρθενώνα. Το βράδυ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση στον εκπληκτικό χώρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Την Παρασκευή 19/10/2018 οι μαθητές είχαν την τιμή να τους υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτησε τους μαθητές, συνομίλησε μαζί τους, τους συμβούλευσε να μελετούν μεθοδικά και να αγαπούν τη γνώση. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς χώρους του Μεγάρου και στον όμορφο κήπο και τους προσφέρθηκε ένα κέρασμα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και την έκθεση με τις ολυμπιακές δάδες. Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη και είδαν μια έκθεση φωτογραφίας. Στο υψηλότερο σημείο του Πάρκου στο Φάρο με τους γυάλινους τοίχους, απήλαυσαν τη μοναδική πανοραμική θέα της θάλασσας στα δυτικά, της Ακρόπολης στα ανατολικά, καθώς και του Πάρκου και της Αγοράς, ανάμεσα στη Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή”.

Η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα ήταν μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Σταυραντώνη Μ., Σιαμέτη Α., Tσιαμανή Ε., Καλλές Χ. και Μηλιώνη Φ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου