ΑΛΜΥΡΟΣ

Αποζημίωση 1.903€ από τον Δήμο Αλμυρού για πρόκληση τροχαίου

αποζημίωση-1-903e-από-τον-δήμο-αλμυρού-για-π-730761

Ποσό ύψους 1.903 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Αλμυρού για τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, που σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου 2010, μετά από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου.

Σύµφωνα µε το σκεπτικό της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και το από 24-08-2010 δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήµατος υλικών ζηµιών του αστυνοµικού οργάνου του Τµήµατος Αλµυρού, προκύπτει ότι, ο ενάγων στις 24 Αυγούστου του 2010 και περί ώρας 21.50΄, οδηγώντας επιβατικό αυτοκίνητο και κινούµενος στην περιφερειακή οδό των Λυκείων Αλµυρού, επιχείρησε στροφή προς τα δεξιά στην έξοδο της περιφερειακής οδού και µπροστά από το 5ο ∆ηµοτικό Σχολείο, µε αποτέλεσµα να προσκρούσει σε σταθερό σηµείο.

Συγκεκριµένα ο ενάγων προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε τσιµεντένια προέκταση του πεζοδροµίου, η οποία είχε κατασκευασθεί για την προστασία αγωγού οµβρίων υδάτων.

Όπως καταγράφεται στο αναφερόµενο δελτίο τροχαίου ατυχήµατος, δεν διαπιστώθηκε η κατανάλωση αλκοόλ, ούτε εµπλοκή τρίτου στο ατύχηµα, µε αποτέλεσµα να προκληθούν υλικές ζηµιές στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του ενάγοντα.

Ο Δήμος Αλμυρού υποχρεούται στην καταβολή του ποσού καθώς σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία για παράνοµες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δηµοσίου κατά την άσκηση της δηµόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το
δηµόσιο ενέχεται σε αποζηµίωση, εκτός εάν η πράξη ή η παράλειψη έγινε κατά
παράβαση διάταξης που υπάρχει για χάρη του γενικού συµφέροντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου