ΑΛΜΥΡΟΣ

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στον Αλμυρό

το-πρόγραμμα-εορτασμού-της-εθνικής-επ-730777

Ο Αλμυρός τιμά τον πολιούχο Αγιο Δημήτριο και τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης

Λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνει η δημοτική αρχή Αλμυρού για τον εορτασμό της μνήμης του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Αντίστασης της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου. Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ενώ στις 8.45 μ.μ. θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνας από τους δρόμους Βόλου – Βασ. Κωνσταντίνου – κεντρική πλατεία – Μυρμιδόνων- Αχιλλέως- Βόλου.

Όλα τα δημόσια και τα δημοτικά καταστήματα του δήμου θα είναι φωταγωγημένα από το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου αντίστοιχα το πρόγραμμα περιλαμβάνει Όρθο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα ανήμερα της εθνικής εορτής στις 7.30 το πρωί. Στις 10 τα πρωί θα πραγματοποιηθεί η παράταξη των στρατιωτικών τμημάτων και σχολείων έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό.

Ακολούθως στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη Δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού Βασιλική Κορκοβέλου.

Ακολουθεί η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων, τους Συλλόγους και τα Σωματεία.

Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση. Συγκεκριμένα, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 θα μπροστά από τους επισήμους. Στην παρέλαση συμμετέχουν το Ειδικό Σχολείο & Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «Στοργή», τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία. Ακόμη, συμμετέχουν τα 1ο και 2ο Γυμνάσια, το Γενικό Λύκειο, το ΕΠΑΛ, το Λύκειο Ελληνίδων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Στις 11:45 το πρωί τέλος, θα πραγματοποιηθούν ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, ενώ μετά την παρέλαση θα παρατεθεί δεξίωση στο δημαρχείο.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού καλεί τους καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους για το τετραήμερο του εορτασμού με εικόνες και εκθέματα εθνικού περιεχομένου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου