ΑΛΜΥΡΟΣ

Τσουχτερό πρόστιμο στον 64χρονο για κακοποίηση γάτας

τσουχτερό-πρόστιμο-στον-64χρονο-για-κακ-732462

Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί κακοποίησης ζώων και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία αντιμετωπίζει ένας 64χρονος κάτοικος Αλμυρού, ο οποίος κατηγορείται ότι προχθές στις 10 το πρωί με χρήση βαλλίστρας τραυμάτισε με βέλος τη γάτα 25χρονης γειτόνισσάς του.

Μάλιστα, ο 64χρονος εάν καταδικαστεί κινδυνεύει με την επιβολή χρηματικής ποινής (πέραν της ποινής φυλάκισης), η οποία μπορεί να είναι ύψους από 5.000 ευρώ μέχρι και 15.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής η χρηματική ποινή διπλασιάζεται σύμφωνα με τον Νόμο 4039/12 (περί κακοποίησης ζώων).

Στη σύλληψη ενός 64χρονου Αλμυριώτη προχώρησαν προχθές το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 64χρονο μετά από μήνυση 24χρονης ημεδαπής για κακοποίηση ζώου.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε με χρήση βαλλίστρας και να τραυμάτισε το ζώο με βέλη στην αυλή του σπιτιού της νεαρής. Όταν αντιλήφθηκε το περιστατικό η 24χρονη μετέφερε άμεσα τη γάτα της στον κτηνίατρο, καθώς ήταν τραυματισμένη στο πίσω πόδι.

Μετά την ιατρική περίθαλψη της γάτας, η οποία γλίτωσε με έναν τραυματισμό, η 24χρονη μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και υπέβαλε μήνυση.

Συλλαμβάνοντας τον 64χρονο οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τη βαλλίστρα καθώς και δεκαέξι βέλη.

Ο 64χρονος κρατήθηκε το βράδυ και χθες συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση του νόμου περί κακοποίησης ζώων και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε ρητή δικάσιμο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να αρνείται κάθε συμμετοχή του στον τραυματισμό της γάτας, διαψεύδοντας ότι είναι ο ίδιος ο δράστης της επίθεσης και κακοποίησης του ζώου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται ότι άλλος ήταν εκείνος που χρησιμοποίησε τη βαλλίστρα και τραυμάτισε το ζώο.

Εναντίον του 64χρονου τώρα ο Δήμος Αλμυρού που είναι ο αρμόδιος αναμένεται να βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι στον Νόμο 2163/98 για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία γίνεται ειδική μνεία και για τη βαλλίστρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου