ΑΛΜΥΡΟΣ

Βρέθηκε σε χαράδρα στην Οθρυ ο 74χρονος κτηνοτρόφος

βρέθηκε-σε-χαράδρα-στην-οθρυ-ο-74χρονος-741754

Τέλος στις αγωνιώδεις έρευνες τεσσάρων ημερών για τον εντοπισμό του 74χρονου κτηνοτρόφου από τον Αλμυρό δόθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο 74χρονος που χάθηκε το περασμένο Σάββατο στην Όθρυ, βρέθηκε σήμερα στη θέση “Κόκκινος Βράχος”, στο βουνό, προς την πλευρά της Φθιώτιδας, μέσα σε χαράδρα 30 μέτρων, χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η περιοχή ότου βρέθηκε ο βοσκός είναι ιδιαίτερα δύσβατη και η χαράδρα είναι γεμάτη πέτρες και το έργο των σωστικών δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, καθώς και γιατρός, που διαπίστωσε ότι δυστυχώς, ο άτυχος κτηνοτρόφος δεν ήταν στην ζωή.

Για τον εντοπισμό του 74χρονου στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα, ένα της Ελληνικής Αστυνομίας και ένα του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία πραγματοποίησαν πτήσεις.

Ο 74χρονος εξαφανίστηκε ενώ στην Όθρυ επικρατούσαν συνθήκες «Ζορμπά» και ειδικότερα πυκνή ομίχλη και βροχόπτωση.

Το βράδυ του Σαββάτου ο ηλικιωμένος άντρας δεν γύρισε στο σπίτι του.

Ο κτηνοτρόφος είχε μεταβεί στο ποιμνιοστάσιό του μαζί με ένα ακόμη άτομο. Εχοντας ολοκληρώσει τη φροντίδα των ζώων, ανέφερε ότι θα παραμείνει στη μονάδα του, ώστε να ολοκληρώσει ορισμένες εργασίες. Οι δύο άντρες χωρίστηκαν και ο πρώτος ανέμενε στο καφενείο της Βρύναινας τον ηλικιωμένο, όπως είχαν συμφωνήσει.

Μετά από μισή και πλέον ώρα και ενώ ο ηλικιωμένος δεν είχε επιστρέψει επιχειρήθηκε επικοινωνία μαζί του μέσω του κινητού, αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, μετά το τέλος των ερευνών για τον εντοπισμό του άτυχου 74χρονου αναφέρει:

“Ως Δήμαρχος Αλμυρού αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον Διοικητή κ. Γεώργιο Ματζουράνη και τους χειριστές των αεροσκαφών της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, την ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, κ. Ιωάννη Τόλια, τον Διοικητή, κ. Χαράλαμπο Πόζογλου και το Προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, τον Διοικητή κ. Παναγιώτη Γκουγκουτούδη και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού, τον Διοικητή, κ. Αλέξανδρο Σκορδά και το Προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, καθώς και όλους τους εθελοντές πολίτες που με υπεράνθρωπες προσπάθειες συμμετείχαν στις έρευνες του εκλιπόντος, Δημητρίου Νικοβιώτη.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλμυρού, οι εργαζόμενοι του Δήμου και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο συνεργάτη, Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Νικοβιώτη για τον χαμό του πολυαγαπημένου του πατέρα.

Εύχομαι ο ίδιος και η οικογένεια του, να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να απαλύνουν τον πόνο τους και να αντιμετωπίσουν την τόσο ξαφνική και απρόσμενη απώλεια που βιώνουν”.

Δείτε φωτογραφίες tvstarlamia από την επιχείρηση ανάσυρσης του 74χρονου από τη χαράδρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου