ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατακύρωση του διαγωνισμού για το Κουρί

κατακύρωση-του-διαγωνισμού-για-το-κου-743068

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής και ενημέρωσης επισκεπτών στο δημοτικό δάσος Κουρί.

Η Οικονομική Επιτροπή συζήτησε το πρακτικό συνεδρίασης της επιτροπής διαγωνισμού που έλεγξε τα δικαιολογητικά και τις προσφορές που κατατέθηκαν.

Επισημαίνεται ότι για το έργο έχουν προηγηθεί άλλοι δύο διαγωνισμοί οι οποίοι είχαν αποβεί άκαρποι. Η δημοτική αρχή Αλμυρού προκειμένου να επιτευχθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε αυξήσει τον προϋπολογισμό του έργου στις 250.000 ευρώ από 200.000 ευρώ.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την επικύρωση του αποτελέσματος ήταν ομόφωνη.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και τοποθέτηση ενός ξύλινου κτιρίου εμβαδού 122,44 τ.μ. και η διαμόρφωση αύλειου χώρου, εμβαδού 234,72 τ.μ., στο δημοτικό δάσος Κουρί προκειμένου να καλυφθούν οι
ανάγκες των πολυάριθμων επισκεπτών του δάσους, προσφέροντας δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής και
περιβαλλοντικής ενημέρωσης.
Η χωροθέτησή του κέντρου υποδοχής θα γίνει δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ με ισόγειο κτίριο υπερυψωμένο κατά 50 πόντους από το έδαφος το οποίο θα στηρίζεται σε μπετονένια βάση.

Το κέντρο θα περιλαμβάνει έναν χώρο ενημέρωσης των επισκεπτών με πλούσιο υλικό και ένα αναψυκτήριο με μία μικρή αποθήκη.

Θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ θα έχει δίριχτη σκεπή.

Το δάσος Κουρί είναι μια βαρύτιμη κληρονομιά της περιοχής του Δήμου Αλμυρού. Βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από την πρώην κοινότητα της Ευξεινούπολης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου