ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταδίκη για απόδραση από τις φυλακές Αϊδινίου

καταδίκη-για-απόδραση-από-τις-φυλακές-754738

Έφυγε με άδεια από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας και δεν ξαναγύρισε. Ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 53χρονο υπήκοο Αλβανίας για απόδραση κρατουμένου.

Ο 53χρονος εξέτιε φυλάκιση πέντε ετών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ από το Πενταμελές Εφετείο Αθήνας.

Εντούτοις μετά το πέρας άδειας τον Ιανουάριο του 2016 δεν ξαναγύρισε στη φυλακή και έκτοτε αναζητείται.

Σωφρονιστικός υπάλληλος των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας εξεταζόμενος ως μάρτυρας ενημέρωσε το Δικαστήριο για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αντιληπτή η απόδραση από τις φυλακές.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω απόδραση δεν είναι η μοναδική που έχει απασχολήσει τις δικαστικές αρχές. Σε δίκη έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί για απόδραση κρατουμένου και ένας βαρυποινίτης των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας ο οποίος έφυγε από τις φυλακές χωρίς άδεια στις 18 Φεβρουαρίου 2018 και τελικά επέστρεψε μόνος του στις φυλακές πίσω από οχτώ ημέρες.

Ποινές για απόπειρα προμήθειας κινητού σε κρατούμενο

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης έξι μηνών επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δύο αλλοδαπούς, έναν υπήκοο Δομινικανής Δημοκρατίας ηλικίας 35 ετών και έναν υπήκοο Μπαγκλαντές ηλικίας 44 ετών.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για απόπειρα προμήθειας κινητού τηλεφώνου στις φυλακές του Βόλου τον Ιανουάριο του 2016. Στη δίκη δεν ήταν παρόντες και καταδικάστηκαν ερήμην.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου