ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκσυγχρονίζει τον στόλο του ο Δήμος Αλμυρού

εκσυγχρονίζει-τον-στόλο-του-ο-δήμος-αλ-779123

Στον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση του εξοπλισμού του προχωρεί ο Δήμος Αλμυρού, ο οποίος έχει σειρά διαγωνιστικών διαδικασιών να τρέχουν.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Νικοβιώτης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισήμανε ότι «τρέχουν» δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια ισάριθμων απορριμματοφόρων, ενός διαξονικού και ενός τριαξονικού, οι οποίοι προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί στο επόμενο δίμηνο.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει συνολικά πέντε απορριμματοφόρα. Με συχνή συντήρηση τα απορριμματοφόρα είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκονται όλα σε λειτουργία παρά το γεγονός ότι κάποια είναι δωδεκαετίας.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή Αλμυρού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια τριών αγροτικών οχημάτων.

«Έχουμε λάβει απόφαση για την προμήθεια των αγροτικών οχημάτων για τις μετακινήσεις του προσωπικού και έχουμε εξασφαλίσει και το κονδύλι. Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και ο διαγωνισμός», ενημερώνει ο ίδιος, ενώ τονίζει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος», η Δημοτική Αρχή έχει προγραμματίσει την προμήθεια ενός τριαξονικού φορτηγού και ενός φορτωτή εκσκαφέα.

Όσον αφορά στα μηχανήματα έργου, η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει επάρκεια. «Εμείς έχουμε ελλείψεις σε χειριστές μηχανημάτων έργου και όχι σε μηχανήματα. Μας λείπουν τουλάχιστον δύο χειριστές μηχανημάτων που τους περιμένουμε από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Επιπλέον, στο πλαίσιο του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ έχουμε αιτηθεί την πρόσληψη τριών χειριστών μηχανημάτων και τεσσάρων οδηγών», αναφέρει ο ίδιος.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή Αλμυρού προκήρυξε χθες διαγωνισμό για τη συντήρηση – επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 17 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικοβιώτης είπε ο διαγωνισμός αφορά στη συντήρηση των οχημάτων και στην προμήθεια ανταλλακτικών.

«Συντηρούμε όλα τα μηχανήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και αυτή η συντήρηση θα γίνει στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου προγραμματισμού», κατέληξε.

Πρόσληψη τεχνικού προσωπικού

Στην πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο θα προχωρήσει τον τρέχοντα μήνα ο Δήμος Αλμυρού. Συνολικά η Δημοτική Αρχή θα προσλάβει δεκαπέντε άτομα προκειμένου να απασχοληθούν σε πρόσκαιρες, εποχικές ή κατ’ επείγουσες ανάγκες, που θα διαπιστώνονται κάθε φορά. Οι θέσεις είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα Τρίτη 7 μέχρι και τις 13 Αυγούστου στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου