ΑΛΜΥΡΟΣ

Υποβολή πρότασης για την ύδρευση Ανάβρας

υποβολή-πρότασης-για-την-ύδρευση-ανάβ-802080

Την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Ανάβρας θα προτείνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού για ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού για ένταξη στο μέτρο για την βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με πρόσκλησή του καλεί τους Δήμους, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τους Συνδέσμους Ύδρευσης για την υποβολή προτάσεων.

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση για την κατασκευή έργων και την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 200.000.000 ευρώ.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού (Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ.) ενέκρινε την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση του επίμαχου έργου.

Επειδή η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων έργων, στο αίτημά της έχει προβλέψει την ανάληψη των καθηκόντων της από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού λοιπόν έδωσε το «πράσινο φως».

Τροποποίηση ΣΧΟΟΑΠ ΠΤΕΛΕΟΥ

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού ενέκρινε την τροποποίηση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού.

Οι επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή προστασίας της γεωργικής γης μεταξύ άλλων αφορούν και σε κτίρια, υποδομές και εγκαταστάσεις γεωργικής παραγωγής, τουριστικά καταλύματα έως 100 κλινών, κατοικίες, σύμφωνα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης, κτίρια και εγκαταστάσεις αναψυχής – διασκέδασης και καταστήματα.

Στην περιοχή προστασίας φυσικού περιβάλλοντος οι επιτρεπόμενες χρήσεις αντίστοιχα αφορούν και σε «εγκαταστάσεις σταβλισμού ανεξαρτήτως αριθμού ισοδυνάμων ζώων , τηρουμένων των ισχυουσών διατάξεων για απαιτούμενες αποστάσεις από οικισμούς, οδούς και λοιπά σημεία ενδιαφέροντος».

Μεταξύ άλλων, στις χρήσεις πολεοδομικού κέντρου προστίθενται οι χρήσεις «Γήπεδα και κτίρια αποθήκευσης», « Κτίρια εκπαίδευσης » και επιτρέπεται η χρήση « Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης», με αφαίρεση των περιορισμών.

Στην υπόλοιπη περιοχή της ΠΕ Πτελεού προστίθενται οι χρήσεις « Κτίρια, γήπεδα αποθήκευσης» και τα «εμπορικά καταστήματα» χωρίς διακρίσεις.

Το ίδιο γίνεται και για τις χρήσεις στον υπόλοιπο οικισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου