ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρώτος στην Μαγνησία, δεύτερος στην Ελλάδα!

πρώτος-στην-μαγνησία-δεύτερος-στην-ελ-804464

Στη δεύτερη θέση της πανελλήνιας κατάταξης των αριστούχων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις βρίσκεται ο «πρώτος των πρώτων» από τη Μαγνησία. Πρόκειται για τον μαθητή του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, Στάθη Ηλιάκη ο οποίος απογειώθηκε στον βαθμολογικό πίνακα όχι μόνο στο νομό αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο με 19.540 μόρια. Τα βαθμολογικά ύψη όμως δεν… ζάλισαν τον νεαρό από τον Αλμυρό, που διακρίνεται εκτός από το μυαλό του και για την προσωπικότητα και ωριμότητά του. Αμέσως μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις έπιασε δουλειά ως ανειδίκευτος εργάτης σε εργοστάσιο στη γενέτειρά του προκειμένου να καλύψει οικονομικά τα πρώτα του έξοδα ως φοιτητής!

Ο Στάθης Ηλιάκης ήταν ένας από τους λίγους πραγματικά αριστούχους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που κατάφεραν να ξεπεράσουν παγίδες και δυσκολίες στα μαθήματα και να αγγίξουν το απόλυτο άριστα.

Εδωσε εξετάσεις με την ομάδα θετικών σπουδών από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού και παρά τις δυσκολίες των Μαθηματικών και της Φυσικής συγκέντρωσε 19.540 μόρια. Ατόφιο 20άρι στα Μαθηματικά, ατόφιο 20άρι στη Φυσική, 19,8 στη Χημεία και 17,9 στην Έκθεση ήταν οι βαθμοί που «απογείωσαν» τον Στάθη Ηλιάκη.

Χρίστηκε «πρώτος των πρώτων» στη Μαγνησία και δεύτερος σε όλη την Ελλάδα για τις υψηλές βαθμολογικές του επιδόσεις. «Είναι περίεργο. Είναι πιστεύω όνειρο του κάθε παιδιού να στοχεύει ψηλά σε αυτό που κάνει επειδή το αγαπά και να νιώθει χαρά και ευτυχία όταν το πετυχαίνει», σχολίασε όταν ρωτήθηκε πώς νιώθει για τη θέση που κατάκτησε στην πανελλήνια κατάταξη.

Ο Στάθης Ηλιάκης έχει εξασφαλισμένο το εισιτήριο για την είσοδό του στο τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Είναι ένα τμήμα με πολλές προοπτικές και πολλές διεξόδους. Ισως όχι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα και μάλλον θα χρειαστεί να βγω για κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Ηδη έχω αρχίσει να βλέπω το πρόγραμμα σπουδών και περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα που μου αρέσουν, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία», λέει ο αριστούχος από τον Αλμυρό που έχει έφεση στις θετικές επιστήμες.

Παρά την επιτυχία, ο Στάθης Ηλιάκης είναι απόλυτα προσγειωμένος. Με την ολοκλήρωση των πανελλαδικών αναζήτησε εργασία. Και βρήκε θέση ως ανειδίκευτος εργάτης σε εργοστάσιο στη γενέτειρά του, όπου κάνει τα πρώτα του μεροκάματα. «Εχω πιάσει δουλειά. Θέλω να βοηθήσω την οικογένειά μου αλλά και να καλύψω κάποια από τα πρώτα έξοδα στην Αθήνα ως φοιτητής», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου