ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρόταση για δημιουργία εμπορικού σταθμού στον Αλμυρό

πρόταση-για-δημιουργία-εμπορικού-στα-806673

Πρόταση για τη δημιουργία εμπορικού και επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού επεξεργάζονται οι επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης. Με στόχο την τόνωση της βιομηχανικής περιοχής αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του συνόλου του Αλμυρού, οι επαγγελματοβιοτέχνες πιστεύουν ακράδαντα ότι ένα τέτοιο έργο είναι εφικτό να γίνει στην περιοχή και θα είχε και πολλαπλά οφέλη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κωνσταντίνος Πανταζώνας, λέει ότι ο Αλμυρός μπορεί να συμπεριληφθεί στα μελλοντικά σχέδια επέκτασης του δικτύου των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ.

Σε ένα γενικό αναφορικό πλαίσιο, η ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, μπορεί να προσφέρει μέσα από την έκταση της στο επιβατικό και εμπορικό δίκτυο του ΟΣΕ πρόσβαση στο αεροδρόμιο κεντρικής Ελλάδος, στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στη βιομηχανική περιοχή Αλμυρού. Ακόμη, μπορεί να προσφέρει πρόσβαση σε 124 χιλιόμετρα ακτογραμμής παράλιου μετώπου και στην ορεινή έκταση της Όθρυος.

«Η “προέκταση” που απαιτείται για την υλοποίηση της πρότασης μας είναι απολύτως εφικτή. Θα μείωνε δε το χρονικό χάσμα ανάμεσα στα μελλοντικά και στα τωρινά πλαίσια προσέλκυσης αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, μέσα από την οπτική του οράματος μας για το μετά του Αλμυρού», λέει ο κ. Πανταζώνας.

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού έχει ανοίξει εδώ και καιρό το διάλογο για την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής. Επεξεργάζεται και μελετά λοιπόν συγκεκριμένα σχέδια και το επόμενο διάστημα πρόκειται να καταθέσει και πρόταση στον ΟΣΕ. Θα μπορούσε να δώσει ακριβή στοιχεία σε στελέχη του, αν επισκέπτονταν τον Αλμυρό.

Η Ένωση συνεργάζεται παράλληλα με κάθε φορέα για όλα τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα ανταποκρίθηκε μαζί με το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού για συνεργασία για την υποβολή πρότασης για δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

Συμβάλλει με προτάσεις της προς τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες αλλά και οι έμποροι.

Με τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν οδοί γύρω από την κεντρική πλατεία Αλμυρού που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην βιοκλιματική ανάπλαση.

Για το θέμα είχε ήδη, κάνει παρέμβαση και η Δημοτική Αρχή Αλμυρού ανταποκρίθηκε και αντικατέστησε τον φωτισμό.

«Θα μπορούσαν να γίνουν και φυτεύσεις φυτών μέχρι να δημιουργηθεί το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου. Εμείς θα συνεργαστούμε με τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού, ώστε να αναβαθμιστούν οι δρόμοι που είναι «πληγωμένοι» από την κρίση», λέει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου